Egyelőre nem zárja be oroszországi szállodáit az InterContinental

Forrás: turizmus.com

 2022. április 09. 15:19

Új közleményt adott ki az Intercontinental Hotels Group oroszországi intézkedéseiről.

Az IHG Group egyelőre nem zárja be a márkái alatt üzemeltetett szállodákat Oroszországban – derül ki a vállalat pénteken kiadott közleményéből.

Ennek okaként a bonyolult, hosszú távú menedzsment- és franchise-szerződéseket nevezte meg a cégcsoport. Mint írják, tekintettel az oroszországi üzemeltetés növekvő kihívásaira átgondolják ezeket a szerződéseket, és tárgyalásokat folytatnak a szállodatulajdonosokkal, de ez egy bonyolult folyamat és el fog tartani egy ideig.

Az IHG egyik oroszországi szállodája, a Crowne Plaza St. Petersburg Airport

Fotó: ©alenka2194/123rf.com

Az IHG aláhúzza: korábban már felfüggesztették az összes oroszországi beruházást és fejlesztést, sőt az új szállodanyitásokat is törölték, és belátható időn belül nem is tervezik a projektek folytatását. Bezárták a vállalat moszkvai irodáját is, miközben támogatják ott élő munkatársaikat.

Ezenkívül jelentős összegeket adományoztak humanitárius szervezeteknek, az Ukrajnával szomszédos országokban pedig a tulajdonosokkal együtt dolgoznak azon, hogy ukrán menekülteknek szállást nyújtsanak. Folytatják azoknak az ukrán és orosz munkatársaiknak a támogatását is, akiket közvetlenül sújt a kialakult helyzet, az orosz piacról származó bevételekből pedig segélyakciókat szándékoznak támogatni.