Egyetem lett a BGF

Forrás: turizmus.com

 2016. január 14. 20:24

A Nemzeti Felsőoktatási Törvény módosításával a Budapesti Gazdasági Főiskola elnyerte az Alkalmazott Tudományok Egyeteme rangot és címet. Változott az intézmény neve is.

2016. január 1-től BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM (BGE). Külön figyelemre méltó, hogy az egyetem új logójában megjelenő 1857-es szám az abban az évben megindult Kereskedelmi Akadémiára utal, amely a BGE Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karának történelmi és szellemi jogelődje.

A BGE Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán folyó turizmusképzés - a turizmus szakma által is támogatott - gyakorlatorientált szemlélete a jövőben is változatlan marad, mindazonáltal a Kar még nagyobb hangsúlyt kíván fektetni a turizmus elméleti alapjait és fejlesztését megalapozó alkalmazott kutatásokra.

Az Alkalmazott Tudományok Egyeteme besorolás illeszkedik a nemzetközi trendekhez,erősíti  a magyar nyelvű képzés mellett az angol és német nyelven is folyó képzéseinket  és rangot ad a felsőfokú turizmusképzésnek is. A jogelőd Budapesti Gazdasági Főiskolán már évek óta folyik turizmus menedzsment mesterszakos képzés („egyetemi szintű képzés"),2014-től  angol nyelven is, magyar és külföldi hallgatókkal egyaránt. A jövőben az egyetemi szintre utalás  az intézmény nevében és a kiadott diplomákban is megjelenik.

Az Egyetem  legfontosabb céljának továbbra is a szakmával való szoros együttműködést,a munkaerőpiacnak való megfelelést,a VÁLLALKOZÁSBARÁT EGYETEM erősítését tartja.