Egyiptom ezer arca az ETI-vel

Forrás: turizmus.com

 2015. október 01. 18:15

Az Express Travel International (ETI) Utazási Iroda az Egyiptomi Idegenforgalmi Hivatal támogatásával szeptemberben Egyiptomba szervezett sajtóútat.

A tanulmányút kiválóan prezentálta, hogy – szervezett keretek között, a saját helyi ügynökségével együttműködve és a biztonsági előírásokat betartva – a Nílus menti paradicsom teljes biztonsággal felfedezhető.

„Egyiptom nemcsak az all inclusive szállodába, tengerpartra vágyó családosok igényét tudja kielégíteni, de a vállalkozó szellemű utazóknak és a fiatal pároknak is tökéletes választás” – mondja dr. Kveck Péter nagykövet úr, aki a tanulmányúton a sajtó képviselőit fogadta.

„Lehet ez az élmény akár egy nílusi hajút, sivatagi dzsiptúra a beduinokhoz, Luxor, Asszuán, Abu Szimbel ősi templomainak meglátogatása vagy Kairóban a piramisok mellett, egy izgalmas városrész, a kopt keresztény negyed felfedezése is. A turizmusra, mint iparágra az ország jólétének kulcsaként tekintenek, ezért nagyon komoly biztonsági intézkedéseket tesznek a látogató maximális komfortérzete érdekében. Az utazókra például külön turistarendőrség is vigyáz.”

A tanulmányút résztvevői charterjárattal érkeztek Budapestről Hurghadára – az ETI tavaly óta már Budapestről is hetente repüli a desztinációt –, a népszerű üdülőhelyen újabb szállodák várják a pihenni vágyókat: a Sunwing Waterworld Makadi a kisgyermekkel utazóknak igazi vízi birodalmi élményt nyújt, míg a Makadi Spa a nyugalomra vágyó,  kifejezetten kisgyermekek nélkül utazóknak nyújt teljes körű feltöltődést.


 

A sajtó képviselőinek a Red Sea Hotelánc több szállodája mellett a cég egy másik turisztikai szolgáltatásának, a Grand Cruises Nílusi hajóflotta magas színvonalú szolgáltatásait is szerencséje volt megtapasztalni . A 9 hajóból álló flottából az Ms. Sun Times hajó maximális kényelmet nyújtó kabinjaival , napteraszos medencéjével, ínycsiklandó ételeivel,  egyiptomi autentikus táncosaival és a lemenő nap fényében úszó Luxor panorámájával  varázsolta el utasait.

A tanulmányút másik impozáns helyszíne Marsa Alam volt, ahol az év elején vett 3 új Red Sea Hotel közül  az iszlám és beduin építészeti stílusú, finom eleganciájú Palace Port Ghalib fogadta a csoportot. Port Ghalib emellett tökéletes kiindulópontja a Vörös-tenger élővilágát felfedezni vágyó utazóknak, búvároknak, kiknek legnagyobb öröme, ha a térség leghíresebb tengeri emlőse, a bálnaszerű dugong közelében úszhatnak.