Egymásra talált a Főzdefeszt és a Street Food Show

Szerző: Elek Lenke

 2014. május 25. 08:32

Június 7-9-én szokatlan fesztivál-fúziónak lehetünk tanúi. „Összeházasodik" a Főzdefeszt és a Street Food Show, hogy a sörivók profin válogatott street foodot kóstolgathassanak italuk mellé.

A megszállott utcán evők ezután a szabadban, a Műegyetem rakparton hamburgerezhessenek, a Mikszáth Kálmán tér és a Hold utcai csarnok után.

A Főzdefeszt a maga 30 kézműves sörfőzdéjével és több, mint 90 fajta sörével, sosem tudott elegendő energiát fordítani a minőségi fesztiválétkeztetésre. A Street Food Show pedig egyre kényelmetlenebbül érezte magát a Hold utcai csarnokban, és nem csak azért, mert fizikailag túlnőtt a téren, de azért is, mert a rendezői igazából maguk is meg vannak győződve róla, hogy a street foodnak tényleg az utcán a helye – állítják a szervezők. Az idei fúziós fesztiválra a Street Food Show amellett, hogy ismét elhozza a legjobb utcai árusokat, egy „best of" válogatással is készül, meghívja az eddig mustrák legnépszerűbb szereplőit.

Most hogy nincs már tető a rendezvény feje fölött, annak sincs akadálya, hogy „food truckok", azaz valamiféle járműből árusító gyorséttermek is kiguruljanak a helyszínre. Az egzotikus fogásoktól a hamburgerekig és a fagylaltokig szinte minden műfaj legjobbjai vonulnak fel az ikerfesztiválon.