Egymillió forintot ért a szállodák jótékonysági összefogása

Forrás: turizmus.com

 2020. szeptember 09. 09:33

A nemrégiben megalakult MSZÉSZ CSR-szekció és a HotelHero összefogás felhívása alapján kedden takarítóeszközöket ragadtak a szállodások első közös akciójuk keretében.

A Veni Vidi Vici Alapítványt támogatva a dunakeszi Krisztus Király Római Katolikus Iskolában a felújítás utáni takarítását végezte el 40 önkéntes, akik a Danubius-szállodalánctól, az Erzsébet Királyné Hotelből (Accent Hotels), a Kempinski Hotel Corvinusból, a Mamaison Hotelstől, a Marriott-szállodáktól, a Mystery Hotelből, a visegrádi Royal Club Hotelből, a Hotel Sopronból és az Everguesttől érkeztek, valamint csatlakozott hozzájuk Marlyin Beatrix is.

A segítséget nyújtó 40 önkéntes

Fotó: HotelHero

A lelkes csapatot Deézsiné Telek Ágnes iskolaigazgató és Slekta Mária gazdasági vezető köszöntötte. Az igazgató asszony elmondta, hogy a kivitelező felajánlotta, amennyiben a takarítást nem neki kell elvégeznie, cserébe egymillió forintba kerülő takarítógépet vásárol az iskolának, vagyis ilyen értéket jelent számukra a szállodák összefogása.

Min arról korábban beszámoltunk, idén augusztus 10-én alakult meg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének CSR-szekciója. Az alapító szállodák jótékonysági kezdeményezése a HotelHero összefogás, amelynek célja hírt adni a szállodák által végzett segítő tevékenységeikről, valamint közös akciókkal demonstrálni, hogy bár a járványhelyzet egyik legnagyobb áldozata a turizmus, s azon belül is a szállodaszakma, a társadalmi felelősségvállalás ebben a helyzetben is fontos az ágazat számára.

Készen áll a takarításra a szállodások lelkes csapata

Fotó: HotelHero

A CSR szekciót első közös akciójának kedvezményezettje, a Veni Vidi Vici Alapítvány halmozottan sérült gyerekek részére hozott létre egy iskolai csoportot a dunakeszi Krisztus Király Római Katolikus Iskolában, ahol egyébként ép gyerekek tanulnak – ezzel is lehetőséget adva a sérült gyerekeknek az integrációra, az ép gyerekeket pedig az elfogadás, az érzékenyítés felé terelve.

Serényen folyt a munka

Fotó: HotelHero