Egyre nagyobbra hízik az Airbnb

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 18. 10:15

Azt sejteni lehet, hogy az Airbnb bevételei folyamatosan emelkednek, a tőzsdére igyekvő cég profitjáról azonban továbbra sem sokat tudni.

Érdekes dolgokat tudott meg egy bennfentestől az Airbnb-ről a Reuters hírügynökség – olvasható a Portfolio.hu cikkében.

Ezek szerint az online szállásközvetítő foglalásainak összértéke 31 százalékkal, 9,4 milliárd dollárra nőtt az idei első negyedévben. Összesen 91 millió vendégéjszakát foglaltak le a platformon a három hónap alatt, és március végén közel 3,5 milliárd dollárnyi készpénz volt az Airbnb mérlegén.

2018-ban pedig nem kevesebb, mint 40 százalékkal nőtt a cég bevétele.

A foglalások összértéke csaknem harmadával nőtt januártól márciusig

Fotó: Pixabay

A jelentős növekedésről szóló szivárogtatás nem lehet véletlen, az Airbnb ugyanis 2020 első félévében tőzsdére menne, a jó hírek pedig kellőképpen meggyőzhetik a potenciális befektetőket a részvényjegyzésről.

Az elmúlt hónapokban egyébként több izgalmas IPO is történt az amerikai tőzsdéken, többek között az Uber és a Lyft közösségi utazásmegosztók részvényeit is bevezették a tőzsdére. Ezekben a sztorikban az a közös, hogy a cégek remek bevételnövekedést érnek el, de profitot nem nagyon termelnek, és nagy kérdés, hogy az Airbnb hogyan muzsikál az adózott eredmény soron. A cég azt állítja, hogy 2018-ban már zsinórban második éve volt profitábilis, a pontos összegről azonban nem sokat tudni.