Egyre népszerűbbek a főzőkurzusok a külföldi turisták körében

Forrás: turizmus.com

 2016. április 28. 21:02

A magyar gasztronómia népszerűsítésének egyre kedveltebb módja, hogy a bevásárlástól a tálalásig megtanítják különböző nemzetek fiainak-lányainak, hogyan készül a halászlé, a töltött káposzta vagy éppen a somlói galuska.

Csak tavaly 23 ezer érdeklődőnek tartottak főzőleckéket, akiknek többsége külföldi turista volt. A tízéves fennállását éppen most ünneplő Chefparade munkatársai, ez idő alatt sok ezer külföldinek tartottak rövid kurzusokat, ily módon is népszerűsítve a magyar gasztronómiát. A legérdeklődőbbek az amerikaiak és az angolok, a franciák is lelkesek, a spanyolok és az olaszok viszont inkább megragadnak a saját mediterrán konyhaművészetüknél. A kínaiakat is nehéz eltántorítani sajátos ízviláguktól.

A világjáró konyhaőrült foodie-k mellett a hazánkban élő expatok, a csak néhány napra érkező, de a magyar konyha iránt érzelmi okok miatt is érdeklődő másod- és harmadgenerációs, magyar származású fiatal külföldiek ugyancsak gyakori látogatók a cég konyhastúdióiban. A tour operatorokkal, a szállodákkal, a magyarországi nagykövetségekkel egyre szorosabb a kapcsolatuk. A hazai multik is szívesen választják csapatépítős tréningre a tágas konyha stúdiókat.

A világ legtöbb városában szinte minden található sarkon olasz, görög vagy spanyol étterem, ez azonban nem mondható el a magyarról, ezért a turisták számára meglehetősen egzotikusnak számítanak az autentikus magyar fogások.

Az angol és francia nyelven tartott főzőtanfolyamok visszajelzése általában pozitív. Sokan a Magyarországon járt barátaiktól hallottak erről a szórakoztató kulináris lehetőségről és, számos a visszajáró vendég is. Van, aki annyira összemelegedik a séfekkel, hogy legközelebb már ajándékkal, igazi barátként érkezik.