Egyre romlik az állapota Szolnok ikonikus szállodájának

Forrás: turizmus.com

 2024. január 30. 17:21

Az utóbbi években egyre jobban lepusztult Szolnok egyik szimbóluma, a Tisza Szálló, melynek tavaly már a gyógyfürdője és az ártézi kútja is csak időlegesen üzemelt, míg éttermi része bérleményben volt.

A patinás épületet a tavalyi év második felében már külföldieket befogadó munkásszállóként hasznosította a kínai tulajdonos, amíg az önkormányzat tavaly nyáron közbe nem lépett és ugyan meghagyták az épület intézményi besorolását, ám megtiltották, hogy ott munkásszálló üzemeljen - írja a Világgazdaság.

Az ünnepi időszak alatt pár napra a gyógyfürdő ismét kinyitott, mostanra azonban műszaki okokból a szállodai rész, a gyógyfürdő és a kút sem működik. A Szoljon szerint az ajtók zárva vannak és a szálló honlapján található telefonszámok sem elérhetők, ahogy a tulajdonosok se.

tiszaszallo_mti

A Tisza Szálló elvesztette csillagait is, a tavalyi évben munkásszálló működött benne

Fotó: Jászai Csaba/MTI

A Tisza Szálló a város egyik ikonikus épülete, a vidéki Magyarország első gyógyszállója volt, azonban a tulajdonosok hosszú évek óta nem költöttek az épületre, ami meglátszik annak állapotán, a minősítés elvesztésén is – mondta el a Szoljonnak Pókász Endre, a városháza koordinációs és kommunikációs osztályának vezetője. Mivel a szálloda magántulajdonban van, a város nem sokat tehet az ügyben.

Szóba került az épület megvásárlása is a kínai tulajtól, azonban sajnos nem sikerült az ügylet. A város vezetése szerint a helyzet tarthatatlan, és mindent megtesz azért, hogy a szálloda múltjához, adottságaihoz méltó befektetőt találjon. Szolnok egyébként évente 2,5 millió forintot ad a tulajdonosnak a szálloda közkedvelt kifolyójának üzemeltetésére.