Egyre több kérés a vendéglátásban: hogyan kezeljük a speciális kívánságokat?

Szerző: PR-cikk

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 23. 12:38

A Rational főzőrendszereivel még csúcsidőben is rövid idő alatt teljesíthetők a vendégek speciális kérései.

A kiszolgálás folyamatos, az étterem működik, mindenki homlokát izzadság borítja – majd jönnek a speciális kérések. Chips helyett sült krumpli, zöldbab helyett saláta, laktózmentes tej. Mindez időt vesz igénybe, ami a csúcsforgalomban senkinek sincs. Ha pedig megfelelő felszereléssel rendelkezik az éttermi konyhájában, akkor azzal előny is járhat, így a munkaterhelés minimálisra csökken.

Amikor a vendégek addig cserélgetik a szeretettel összeállított menük hozzávalóit, amíg az eredeti ötlet már felismerhetetlenné válik, nemcsak a séf veszíti el az örömét, de ez jelentősen megzavarja a normál konyhai folyamatokat is. Másrészt a felmérések szerint a vendégek 56 százaléka nagyobb rugalmasságot szeretne az alapanyagok kiválasztásában. Ennek okai közé tartozik az ételintolerancia vagy az, hogy egyszerűen nem szeretünk bizonyos dolgokat. Tekintettel arra, hogy a válaszadók 67 százaléka azt mondta, hogy nem látogatna többet olyan étterembe, ahol nem veszik figyelembe a preferenciáit, fontos átgondolni, hogyan kezeljük a különleges kéréseket.

Hiszen az iCombiban süthetünk, grillezhetünk és párolhatunk, vagy az iVarioban forralhatunk, süthetünk és ránthatunk is. Ez azt jelenti, hogy a séf mindig azt a főzési rendszert használhatja, amely szerinte a legjobban illik a konyhai munkafolyamathoz. Mert mindkettő termelékeny, és a kívánt ételminőséget biztosítja. Ha hirtelen különleges kérések lépnek fel, egyszerűen visszaállhat a másik készülékre a leggyakoribb alkalmazásokhoz.

Az iCombiban süthetünk, grillezhetünk és párolhatunk

Fotó: Rational

Vagy beállíthatja a MyDisplay funkciót mindkét főzőrendszeren: a kijelzőüzenetek célja, hogy a fontos tartalmat előtérbe helyezzék. Például az összes menüelem és a leggyakoribb speciális kérések konfigurálhatók a MyDisplay-en. A konyha pedig gyorsan, biztonságosan és egyedi ételminőséggel tud reagálni.

„De nem ez az egyetlen oka annak, hogy az iCombi és az iVario olyan rugalmas" – mondja Szekeres Tibor, a Rational Magyarország vezető értékesítési igazgatója tapasztalatból. Véleménye szerint az iCombival vegyes betöltésre, az iVarioval pedig az iZoneControlra is van lehetőség. Egymás után.

Az iVarioban forralhatunk, süthetünk és ránthatunk is

Fotó: Rational

Az iCombi Pro vegyes betöltése lehetővé teszi a különböző ételek egyidejű főzését. Egy példa: a lazac, a tészta és a brokkoli remekül párohatók, így együtt készülhetnek az iCombiban. A brokkoli és a steak viszont nem illik össze; az előbbit párolni, az utóbbit grillezni kell.

Az iVarioban található iZoneControl segítségével az egyik serpenyőlap négy részre osztható, mindegyik különböző hőmérsékletű is lehet, vagy akár hideg is maradhat. Egyszerre akár négy különböző étel is elkészíthető. Hatékony módszer, különösen kisebb adagok esetén a speciális igények miatt. Szekeres Tibor így folytatja: „A különleges kérések minden bizonnyal lehetőséget jelenthetnek, és kiemelik a ház vendégszeretetét."

Ugyanis a megkérdezett vendégek mindössze 20 százalékának nem okoz gondot, ha nem veszik figyelembe a kívánságait. Azt eszi, ami az asztalon van. Ők a nagy kivétel.

A Rational további információkat nyújt az iCombi és az iVario rugalmas kezeléséről a rational-online.com weboldalon.

Főzőbemutatóinkra Budapesten az alábbi linken lehet jelentkezni:

https://www.rational-online.com/en_xx/see-for-yourself/rational-live/hu/

Kapcsolat:

RATIONAL Magyarország
Bemutató- és tréningközpont

1152 BUDAPEST
Szentmihályi út 167–169.
AsiaCenter, Nyugati szárny 2. emelet
Telefon: +36 30 200 8212

E-mail: info-hungary@rational-online.com

Web: https://www.rational-online.com

Facebook: http://facebook.com/RATIONAL.AG
Twitter: http://twitter.com/RATIONAL_AG
Youtube: http://www.youtube.com/user/RATIONALAG
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/rational-ag/

(X)