Egyre több magyar turistát vonzanak a történelmi szállodák Szlovákiában

Forrás: turizmus.com

 2017. november 22. 15:44

November 22-én, Budapesten, a St. George Hotelben mutatkozott be a turisztikai szakma képviselőinek a Szlovák Történelmi Szállodák Szövetsége.

A bemutatót a Bojník történelmi-művészeti csoport előadása nyitotta meg, mely során a Pavlova azaz a Páva táncot mutatták be.

 

Gulyás Eszter, a Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetségének elnöke köszöntötte először a résztvevőket s hangsúlyozta hogy a két szervezet partnerként működik együtt, szívesen ajánlják egymás szállodáit, majd átadta a szót Jan Svobodának, a szlovák szövetség elnökének. Prezentációjában ismertette, hogy a szövetséget 2009-ben alapították, jelenleg 16 tagjuk van, a 6 ágyas vendégháztól a 120 ágyas szállodáig, 3* és 5 * közötti kategóriákban az ország különböző régióiból. Majd a házak bemutatása következett kiemelve az egységek és a helyi látványosságok legfőbb vonzerőit. "Ezek együttes prezentálása előnyös választás az önálló történelmi szállodák számára, mivel hatalmas mágnesként működünk szélesebb hálózatunk segítségével. Például képesek vagyunk ügyfeleinknek szóló utalványokat felajánlani, hogy az egyesületben található szállodák bármelyikében tartózkodhassanak. Nagy érdeklődés mutatkozik erre, különösen a karácsony előtti időszakban" - mondta Jan Svoboda.

 

A szállodák magas minőségét bizonyítja az általuk elnyert nemzetközi díjak. A Boutque Hotel Hviezdoslav, a Hotel Elizabeth, a Château Gbelany és a Château Belá a Historic Hotels of Europe, a World Luxury Hotel és a House of the Year rangos díjait birtokolják.

A szlovák történelmi szállodák olyan egyedi attrakciókat és szolgáltatásokat tudhatnak magukénak, mint egy hotel alatti 25 méteres lőtér (Mojmírovce Manor House), egy privát tetőtéri bár, mely az Alacsony-Tátrára néz (Galicia Nueva), egy ágy, melyen egyszer Sofia Loren aludt (Hotel Most Slávy), vagy egy 2000 éves római felirat (Hotel Elizabeth). A hagyományos karácsonyi vásárok kedvelői mindenképp látogassanak el Pöstyénbe (Zuckmann Villa), a csúcsgasztronómiát kedvelők pedig a Hotel Gourmet Award 2017 címet viselő Hotel Villa Nečas Roman Pekný éttermébe. Érdemes meglátogatni Besztercebányát is, ahol az opera mellett kávézhat (Hotel Národný dom) vagy Késmárkot, ahol részt vehet a legnagyobb szlovák folklór fesztiválon (Boutique Hotel Hviezdoslav).

Grandhotel Praha

Fotó: Szlovák Történelmi Szállodák Szövetsége

A Tátra alpesi ékszerdobozait is látni kell, a síelők kedvenc célpontját (Grandhotel Praha és Grandhotel Stary Smokovec) valamint az egyedi fából épült luxushotelt Jasnában (Hotel Mikulášska Chata Jasná). Az édesszájú ínyencek otthon érzik majd magukat a Pozsonytól mindössze 20 km-re lévő kastélyban (Castel Panzió és Étterem), a szépművészet kedvelőit pedig bizosan lenyűgözi majd a kelet-szlovákiában található gönyörűen rekonstrulát kastély és park (Péchy-kastély, Lovecký House & Park).

Kapcsolódó cikkek

Mesés karácsony Kassán

2017. november 20.