Egyre többen látogatnak Veszprémbe és a Bakony-Balaton térségbe

Forrás: MTI

 2014. július 24. 16:15

Egyre többen látogatnak el Veszprémbe és a Bakony-Balaton térségbe, a fesztiválok idején nem könnyű feladat szabad szálláshelyet találni a megyeszékhelyen – mondta a Veszprémi Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Bérczi Beáta hozzátette: az előző év adataival összehasonlítva, az idén az első hat hónapban több mint 20 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma a veszprémi szálláshelyeken. A vendégek 60 százaléka belföldről, 40 százaléka külföldről érkezik.

Az ügyvezető kiemelte: egyre nagyobb a kereslet az egyedi igényeket kielégítő, magas színvonalú szálláshelyek iránt.

A napokban zajló Utcazene Fesztivál (július 23-26) ideje alatt viszont elsősorban a vendégházakat és a kollégiumi szálláshelyeket keresik a látogatók, amelyek szintén közel teltházas kihasználtsággal üzemelnek ebben az időszakban - tette hozzá a turisztikai szakember.

A Bakony és Balaton Térségi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta: 45 településből áll a Bakony és Balaton térség, melyet nyugaton Sümeg, keleten Várpalota, északon Somlószőlős és Zirc határol. Délkeleten Balatonkenese és Balatonakarattya, délnyugaton Tapolca jelenti a sarokpontokat.

 

Lencsés Tamara hozzátette: egyre nagyobb a kereslet a Bakony & Balaton kártya iránt, amellyel jelentős kedvezmények járnak, illetve a Bakony és Balaton térség kerékpárkölcsönző hálózata is egyre népszerűbb.

Egyre kedveltebb az aktív turizmus, a történelmi nevezetességek közül pedig kiemelkedik a várpalotai Thury-vár iránti érdeklődés, melyre az előző év azonos időszakához képest az idén az első félévben 50 százalékkal többen voltak kíváncsiak.

Örvendetes, hogy a borászatok is növekvő forgalomról számolnak be, köztük elsősorban azok, akik komplex programokkal, helyi ízekkel várják a vendégeket - mondta Lencsés Tamara.     Fontos, hogy a szezon ne csak a nyárra korlátozódjon, hanem egész évben vonzó maradjon a Bakony és a Balaton a vendégek számára, ezen dolgozunk – tette hozzá.