Egyre többen töltik szállodában a karácsonyt

Forrás: MTI

 2016. december 12. 13:38

Folytatódik az évek óta tartó tendencia, karácsonykor idén is több vendég lesz a hazai szállodákban, de még vannak szabad szobák – közölte Niklai Ákos, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke.

Budapesten elsősorban külföldi vendégek, vidéken pedig főként magyarok töltik az ünnepeket szállodában – mondta az M1 csatornán a szakember.

Niklai Ákos szerint a változó fogyasztói igényekhez igazodva Magyarországon olyan hotelek – például gyógy-, wellness- vagy kastélyszállodák – jöttek létre, amelyek kielégítik a keresletet. Másrészt megteremtődtek a családok anyagi lehetőségei az utazáshoz, illetve a SZÉP-kártya is segíti azt, hogy minél több belföldi vendég tölthesse az év végi ünnepeket szállodában.

A MSZÉSZ elnöke pozitívan értékelte a Magyar Turisztikai Ügynökség nemrég indított „Ajándékozz élményt" kampányát, bár eredményeit még nem ismerik, mert a kezdeményezés új. Megjegyezte, a szállodák többsége még nem telt meg karácsonyra, lehet foglalni, de szilveszterre is vannak még szobák.

Kapcsolódó cikkek