Egyszerűbb vendégkezelés, kevesebb költség – a megoldás a magánszálláshelyek problémáira

Szerző: PR-cikk

Forrás: turizmus.com

 2022. november 29. 17:43

Kifejezetten kis szállásadókra szabott megoldásokkal segíti a vendégházak, apartmanok tulajdonosait az Appartman online foglalási rendszer.

Sok magánszállásadónak jelent problémát, hogy kénytelen a nagy szállásközvetítő oldalakra támaszkodni a vendégszerzésben, és nehezen kezeli a különböző helyekről érkező foglalásait. A közvetítők igen magas jutalékért kötik össze a szállásadókat a vendégekkel, a több platformon való megjelenés ráadásul bonyolultabbá teszi az adminisztrációt.

Az Appartman ezekre a nehézségekre nyújt megoldást: egy több felületen is használható, saját online foglalási rendszer, ami az adminisztrációt is leegyszerűsíti. Integrálható saját weboldalra, de akár Facebook- vagy Instagram-oldalra is, így a közösségi médiából is érkezhetnek közvetlen foglalások.

De hogyan és miért jött létre az Appartman?

Az ötlet szállásadói tapasztalatokon, valamint az Appartman Facebook-közösségének visszajelzésein alapult.

Mátyás Krisztián, az Appartman ügyvezetője saját bőrén érzékelte a szállásadók nehézségeit – és ez sarkallta a közösség, majd a rendszer létrehozására is:

„A szálláshelyem üzemeltetését egy épp kihasználatlan családi ingatlanból 2020 végén kezdtem el, ami nem ment éppen zökkenőmentesen, hiszen ekkor szigorítottak a Covid miatti korlátozásokon. A követhetetlen szabályozásokkal és félinformációkkal sokunknak gyűlt meg a baja. Ennek hatására hoztam létre Facebookon a Szállásadók szakmai közössége nevű csoportot, hogy segítsük egymást az aktuális jogszabályokkal, üzemeltetéssel, támogatásokkal kapcsolatos kérdésekben.”

A közösség gyorsan működni és növekedni kezdett, a szálláshely üzemeltetésével kapcsolatos adminisztrációs problémák azonban csak ezután realizálódtak.

„Mikor végre újra fogadhattunk vendégeket, egyszerre kb. 4-5 rendszert voltam kénytelen használni (Vendégem, Google naptár, saját weboldal, e-mail stb.) azért, hogy eleget tegyek a jogszabályoknak és átlássam a vendégek kezelését. Ez viszont bonyolult, időigényes és nehezen követhető volt.

Ekkor már kb. 1,5 éve üzemeltettük informatikai vállalkozásunkat az alapítótársaimmal, Attilával és Bencével, akiknek az Appartman jelenlegi kialakítása és fejlesztői háttérrendszere is köszönhető. Éppen egy olyan projekten dolgoztunk, amelyben egy hotelekre szabott szobafoglalási rendszert kellett integrálnunk egy magánszálláshelynek. Drága volt, és sok olyan funkció volt benne, amit egy kis szálláshely nem is tudott kihasználni, de így is jobban megérte, mint a nagy közvetítő oldalak használata.

Ekkor vált egyértelművé, hogy nekünk egy kifejezetten kis szállásadókra szabott megoldással kell segítenünk a vendégházak, apartmanok tulajdonosait. Egy olyan megoldással, ami – a kötelezőkön túl – egyszerűbbé és átláthatóbbá teszi szálláshelyük működtetését.”

Az Appartman mostanra sok szállásadó számára teszi lehetővé a közvetlen foglalások fogadását és az egyszerű adminisztrációt. A fejlődés még mindig folyamatos: a szállásadók igényei alapján újabb és újabb megoldásokkal bővül a szoftver, továbbra is nagymértékben támaszkodva a célközönség tapasztalataira.

(X)