Egyszobás szálloda whiskyimádóknak

Forrás: turizmus.com

 2018. december 04. 12:24

A londoni Napoleon hotel mindösszesen egy lakosztályból áll, ahová privát lift viszi fel az ételeket és italokat.

Az már eleve furcsa, hogy egy Napoleon nevű szálloda a whiskyre specializálódik, és mondjuk nem a konyakra, dehát Londonban vagyunk. Ugyanakkor nem csupán ez az egyetlen különleges tulajdonsága a nemrég felújított háznak, hanem az, hogy mindössze egy lakosztállyal bír. Viszont mindjárt három bár közül választhat a vendég. A Sack, a Devil's Darling és a Black Rock mindegyike különféle stílust és étkezési stílust képvisel, és természetesen mindegyikben eltérő az italválaszték is. A kiválasztott ételeket és italokat egy kiszolgáló lift szállítja a lakosztályba.

A Hotel Napoleon egyetlen szobája

Fotó: booking.com

Ha valaki mégis inkább társaságba vágyna, lemehet a három bár valamelyikébe. Ezek közül a Black Rock rendelkezik a legmarkánsabb enteriőrrel, tényleg olyan, mintha egy fekete szikla belsejében bóklásznánk, a vendégek egy hatalmas tölgyfaasztal mellett a sejtelmes félhomályban kortyolják az italokat. A bárban a világ minden tájáról származó whiskyk sorakoznak a polcokon, Japántól Finnországig.

Hazai whiskyből sem csupán a leghíresebb márkákat tartják, hanem olyan  különlegességeket is, mint a Macallan, az Aberfedly vagy a Royal Lochnager, vagy a speciális zamatú Laphroag Lore.

Kapcsolódó cikkek