Együttműködés az összehangolt bormarketingért

Forrás: turizmus.com

 2017. március 07. 14:53

A Hegyközségek Nemzetközi Tanácsa a közösségi bormarketing-tevékenység összehangolt és eredményes ellátása érdekében együttműködési megállapodást írt alá a MTÜ-vel a március 2-án, Budapesten megrendezett Borjog és Bormarketing konferencián.

A megállapodás biztosítja, hogy az Magyar Turisztikai Ügynökség saját bormarketing forrásainak az ágazatot segítő felhasználásáról a HNT-vel folytatott szakmai egyeztetést követően hozzanak döntést.

Az állami bormarketing feladatok ellátásáért 2016. június 15-e óta felelős Ügynökség bevonja a szőlő- és borágazatot képviselő szakmaközi szervezetet a bormarketinget érintő szabályok megalkotásának folyamatába. Elismert nemzetközi szakértőkkel együttműködve évente frissülő magyar borválogatás készül majd, a kiválasztáshoz önálló szabályrendszert és évente közösen megújítandó borminősítő szervezetet hoznak létre.

Évente frissülő magyar borválogatás készül majd

Fotó: flickr.com

A megállapodásban az is szerepel, hogy a magyar bor márkakommunikációjának központi platformjaként újonnan létrejövő bor.hu oldal tartalmát a két fél közösen határozza meg, és szorosan együttműködnek továbbá a mértékletes borfogyasztást népszerűsítő nemzetközi „Wine in Moderation" programban is.