Együttműködési megállapodást kötött az MT Zrt. és a Magyar Fürdőszövetség

Forrás: turizmus.com

 2015. november 26. 17:30

A Magyar Fürdőszövetség őszi közgyűlésének második napján, november 26-án, Harkányban stratégiai együttműködési megállapodást írt alá Czeglédi Gyula, a szövetség elnöke és Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója.

Faragó Péter kifejtette többek között, hogy az egészségturizmus a nemzeti turisztikai marketingtevékenység kiemelt területe. Az egészségturisztikai kínálat jó alapot biztosít Magyarország imázsának építésére, amelynek során a hagyományos és a modern értékeinket ötvözzük, így minden korosztály és célcsoport számára vonzóan mutathatjuk be Magyarországot mint úti célt. A magyarországi fürdők kiválóan ötvözik mindazt, amit a turisták keresnek: hagyományt, innovativitást, kreativitást, minőségi szolgáltatásokat és élményt.

Fotó: Czeglédi Gyula, a szövetség elnöke és Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója

A vezérigazgató hozzátette, hogy a Fürdőszövetség és az MT Zrt. céljai közösek: sokat tehetnek együtt azért, hogy a fürdőszolgáltatást nyújtó létesítményekbe még több hazai és külföldi vendég érkezzen, és ezáltal tovább javítsák a magyar turizmus kiváló eredményeit. Ehhez a magyarországi egészségturisztikai szolgáltatások és fürdőkultúra még intenzívebb népszerűsítse, a belföldi célcsoport szélesítése és a fiatalabb korosztályok felé való nyitás is szükséges.

 

Az intenzívebb promóciót nagymértékben fogja segíteni a három évre elnyert, több mint 8,5 milliárd forintos GINOP projekt keretében országmarketingre fordítható forrás. Ennek felhasználása során is kiemelt hangsúlyt kap majd a magyar egészségturisztikai szolgáltatások népszerűsítése.