Egzotikus este a BGF-KVIK-en

 2014. május 16. 16:25

Május 15.-én különleges gasztronómiai élményben részesült közel száz vendég a BGF-KVIK-en az Alma Mater étteremben, ahol a vendéglátás-szálloda szakirányos hallgatók déli gyümölcsök felhasználásával készítettek finom ételeket, italokat és kreatív asztaldekorációt.

A rendezvény bázisa a Dr. Kádas Lajos neve által fémjelzett BGF-KVIK-en tanuló III. éves vendéglátás-szálloda szakirányos hallgatók Különleges étel-italismeret tárgya, illetve ennek záró rendezvénye, ami egyben a hallgatók nyilvános vizsgája is. A Különleges étel-italismeret órákon olyan alapanyagokról kapnak teljes képet - és azokból készült ételekkel, italokkal dolgoznak a leendő szakemberek-, amelyek a mai modern konyha elvárásainak is megfelelnek.

 

Az eseményhez csatlakoztak önkéntes alapon további BGF-KVIK-es hallgatók, hogy felélesszék a hajdani Ínyenc Klub hagyományait, amelynek szervezésében olyan nagy elődeik voltak, mint az Oktató Kabinetet vezető Dr. Sándor Dénes vagy a korábbi főigazgató Dr. Csizmadia László.

Az est háziasszonya Bordás Zsuzsanna a rendezvény helyszínéül szolgáló Alma Mater Étterem ügyvezetője volt. Az étterem több mint tíz éves fennállása óta meghatározó szerepet tölt be a magyar vendéglátás leendő szakembereinek képzésében, ezt a hagyományt kívánja a jelenlegi ügyvezető is folytatni az Ínyenc Klub újraindításának támogatásával.