Eladja két ausztriai szállodáját a BDPST Group

Forrás: turizmus.com

 2023. január 24. 16:50

A BDPST Zrt. megállapodást írt alá a Hotel Alpenblicket és a Relax Resort Hotel Kreischberget tulajdonló és üzemeltető vállalat értékesítéséről.

Tulajdonost vált a muraui sírégióban található Hotel Alpenblick Kreischberg és Relax Resort Hotel Kreischberg, így a BDPST Group 2023. február 1-jétől átadja az Ausztriában található 43 szobás, illetve 91 szobás síhotelek üzemeltetését a vételi ajánlatot tevő cégnek, a Peter’s Consulting Korlátolt Felelősségű Társaságnak.

A két szálloda értékesítése illeszkedik a BDPST Group hosszú távú üzleti stratégiájába, továbbá alapot teremt a 2023-as, teljes szállodaportfóliót érintő terveik megvalósításához. A cégcsoport az első negyedévben a magyarországi szállodapiacra egy új, egységes ernyőmárka bevezetését tervezi, amely a jövőben az üzemeltetésük alá tartozó szállodákat és éttermeket vonja majd maga alá – tudatta közleményben a vállalat.

Az új, prémium minőségű szállodákat és gasztronómiai egységeiket felölelő márka, a Botaniq Collection bevezetése folyamatosan zajlik. Az alapot adó BOTANIQ Turai Kastély márkájának a továbbépítése a szállodaportfólió egyes elemeiben 2022 végén vette kezdetét. Első lépésként decemberben nyitotta meg kapuit a Szabadság tér mellett, az Október 6. utcában elhelyezkedő Verno House szálloda, amelyet már az új márka szempontrendszerét figyelembe véve alakítottak ki.

A Relax Resort Hotel Kreischberg

Fotó: BDPST Group

Az új, prémium hotelmárka piacra vezetése a BDPST Group további szállodáira is kiterjed. A Botaniq Collection márka létrehozásának és a szállodaportfólióban végzett átalakításoknak köszönhetően a jövőben egy új, egységes értékajánlat, valamint egy ehhez illeszkedő magas minőségi követelményrendszer és szolgáltatási színvonal kialakítása lehetséges.

A BDPST Groupnak jelenleg több jelentős fővárosi hotelfejlesztése is folyamatban van, 2023-ban több hotel nyílik meg a cégcsoport üzemeltetésében. A Mahart-, valamint a Futura-házat is átölelő épülettömb teljes körű felújítása révén felsőkategóriás design hotelként, valamint exkluzív lakásokat kínáló prémium lakóépületként adják át a Hotel Dorothea épületegyüttesét. Továbbá szintén ebben az évben nyitja meg kapuit a korábbi Fonográf Étterem és Polgári Klub helyén a BOTANIQ Budai Klub, amely új arculattal, funkciókkal és prémium szolgáltatáspalettával várja majd látogatóit.

Mindezek mellett szintén a BDPST Group értékteremtő munkájának köszönhetően elkezdődhet az ikonikus Gellért Szálló felújítása is, amely által megújult belsővel és új, minőségi szolgáltatásokkal térhet majd vissza Magyarország egyik legismertebb szállodája.