Eladó luxusüdülő a Duna-delta védett övezetében

Szerző: Irházi János

Forrás: turizmus.com

 2019. február 18. 10:11

Még sosem került árverésre Romániában védett övezetben lévő luxusüdülő. A premiert az UNESCO-védettséget 1990 óta élvező Duna-delta Bioszféra Rezervátumban található turisztikai komplexum kínálja.

Az elsősorban a visszaszolgáltatott vidéki kastélyok, történelmi épületek árverés útján való értékesítésével foglalkozó Artmark Historical Estate aukciós ház most a Duna-delta egyik turisztikai ékkövét, a Holbina Trei Bibani (A három sügér tó) nevű, négycsillagos turisztikai komplexumot kínálja eladásra.

Az 1200 hektáron elterülő, összesen tizenhárom épületből álló négycsillagos luxusüdülő kikiáltási ára három millió euró, és az Artmark abban reménykedik, hogy a nyertes vevő ennek akár kétszeresét is kifizeti majd.

Az 1200 hektáron elterülő, összesen tizenhárom épületből álló négycsillagos luxusüdülő kikiáltási ára három millió euró

Fotó: artmarkhistoricalestate.ro

A csukára horgászok paradicsomának számító, maximum 78 személynek szállást biztosító, csupán kikötővel és egy helikopter leszállóhellyel rendelkező komplexum szárazföldön el sem érhető, Dunavăţul de Jos falutól egy kb. 45 perces csónakázással közelíthető meg. A 13 kilométer hosszú védőgát-rendszerrel (ezen kerékpárút van) körbevett magánterületen számtalan kirándulási, horgászási, madármegfigyelési, vízitúrázási lehetőség adódik, s mivel víz övezi, a kiszolgáló személyzet is ott alszik, külön épületben étkezik.