Eladó szállodák és éttermek a CIB új honlapján

Forrás: turizmus.com

 2016. február 08. 16:39

Jelentős érdeklődést tapasztal a korábbi években visszavett kereskedelmi és ipari ingatlanjai iránt a CIB Csoport, amely közleményben tudatta: új honlapot indított az ingatlanok – köztük 11 szálloda és több vendéglátóhely – értékesítésének támogatására.

A CIB Csoport visszavett ingatlanok értékesítésével foglalkozó leányvállalata, a Recovery Zrt. az ingatlanpiac jelentős javulását tapasztalja az elmúlt időszakban, a legnépszerűbbnek a fővárosban, illetve Pest megyében található ingatlanok bizonyultak, de jelentősen megnőtt az érdeklődés a vidéki régiókban is. Az elmúlt három évben több mint 1000 tranzakciót bonyolított le a bankcsoport.

A bankcsoport eladásra kínált ingatlanjai között kereskedelmi, szálloda- és vendéglátó-ipari, fejlesztési, ipari vagy iroda, illetve lakó típusú ingatlanok is megtalálhatók, melyek mostantól egy közös honlapon tekinthetők meg, összértékük eléri a 210 millió eurót.

Az új oldalon az egyes ingatlanok típusától függően minden érdemi információ elérhető, köztük a területre, méretre utaló adatok, a hasznosítás lehetőségei, az övezeti besorolás, a beépíthetőség, a bérlői információkról és az ingatlan eladási ára.

A Vendéglátás menüpontban 11, többségében felső kategóriás szállodát, ezenkívül panziókat, vendéglátóhelyeket, sőt egy élményfürdőt kínál eladásra a bank. Jelenleg ezek a szállodák várnak vevőre: Greenfield Hotel Golf&Spa, Bükfürdő; Lion's Garden, Budapest; Balneo Hotel Zsóri Termál&Wellness, Zsóryfürdő; Pólus Palace Hotel és golfpálya, Göd; Hotel Maróni, Sopron; Andrássy Rezidencia Wine&Spa, Tarcal; Termal Hotel Gara, Füzesgyarmat; Hotel Rege, Budapest; Europa Hotel&Congress Center, Budapest; Hotel Reál, Balatonföldvár; Superior Tóparti Szálloda és Fürdő, Velence – utóbbit tartják a legmagasabb összegre, 3,7 millliárd forintra.

A bükfürdői Greenfieldet közel 3,5 milliárd forintért kínálják eladásra

A CIB által eladásra kínál szállodák közül hármat (Greenfield Hotel, Balneo Hotel Zsóri, Andrássy Rezidencia) az Accen Hotel Management üzemeltet. Kerek Péter, az üzemeltető cég értékesítési és marketingvezetője elmondta: a tulajdonos eladási szándéka nem új keletű és nem befolyásolja a szállodák napi működését. „Az Accent mindig a legjobb üzemeltetési eredményre törekszik, mert a bank ezáltal tudja a legjobb áron értékesíteni az adott házat, nekünk pedig így van a legnagyobb esélyünk arra, hogy az új tulajdonos megtart bennünket üzemeltetőnek, ahogyan ez a hévízi Lotus és a soproni Szieszta esetében is történt"– mondta.

Az eladó CIB-es ingatlanok teljes listája elérhető a www.recovery-ingatlan.hu weboldalon.