Eladóvá vált a legendás józsefvárosi étkezde

Forrás: turizmus.com

 2023. május 03. 12:47

Oláh Ferenc és Varga Erzsébet bezárják a Nagy Fuvaros és Bérkocsis utca sarkán több mint negyven éve üzemelő híres Öcsi étkezdéjüket. Kettejük vállalkozása nemcsak a kerületben volt népszerű, konyhájukról még a New York Times és a The Guardian is beszámolt.

"Végleg bezártunk" – nyilatkozta a Józsefváros Újságnak Oláh Ferenc, aki még édesapjától vette át az Öcsi étkezde üzemeltetését, és vitte az üzletet feleségével mostanáig. Nehéz döntés volt, elvégre nagyon szerették csinálni, de meg kellett tegyék ezt a lépést, ugyanis felesége megbetegedett.

Április 27-én, csütörtökön tette föl az internetre az eladásra kínált üzlet hirdetését a tulajdonos, és a hirdetésre már érkezett is pár telefonhívás.

„Betegség miatt az étkezde eladó. Saját tulajdonú, 40 éve üzemel. Ára 34 millió Ft. [...] Köszönök minden megosztást" – írják az étkezde Facebook-oldalán. Sok komment érkezett a bejegyzésre, amelyekben sajnálatukat fejezik ki a vendégek. „Megszakad a szívem! Köszönöm a sok finomságot, és mielőbbi gyógyulást Erzsikének..." – áll az egyikben.

Több mint 40 év után eladják az Öcsi étkezdét

Fotó: Huszár Boglárka

 

Annak a lehetősége, hogy felvesz valakit maga mellé, és úgy folytatják az Öcsi üzemeltetését szóba sem jöhetett. „Nem, itt a feleségem esik ki, és olyat nem találok! Ez tapasztalat. Régi tapasztalat" – nyilatkozta Oláh Ferenc.

Ferenc pályát 14 évesen, pincértanulóként kezdte, most már a 68. életévét töltötte be. Édesapja 1980-ban nyitotta meg az Öcsit, Ferenc 90-ben vette át tőle.

Nem véletlen, hogy a kerületben mindenki ismeri őket. Varga Erzsébet, azaz Erzsi néni főztje híres lett nem csak a környéken, többen is hírét vitték a világban, írt róla a Guardian és a New York Times is.

Kapcsolódó cikkek