Eladta a pécsi Palatinus Hotelt a Danubius

Forrás: turizmus.com

 2020. január 10. 12:00

A vevők továbbra is szállodaként fogják üzemeltetni a Palatinust, az épület tervezett felújításával annak régi fényét kívánják visszaállítani, a hotel munkavállalóit pedig átveszik.

A Danubius Zrt. megállapodást kötött a Hotel Palatinus Kft. és HotelKer Szállodaüzemeltető Kft. társaságokkal a pécsi Palatinus Hotel eladásáról. A Pécs szívében álló, több mint 100 éves, szecessziós stílusban épült Palatinus Hotel komoly rekonstrukciót igényel.

„A vezetőségünk látva, hogy a vevők szándéka középtávon az épület felújítása és hosszútávú üzemeltetése, úgy gondoljuk, hogy az új tulajdonosok lehetővé tudják tenni, hogy a Palatinus Hotel ismét méltó fényében tündökölhessen és fogadhassa a Pécs városába érkező turistákat – idézi a kiadott közlemény Kovács Balázst, a Danubius Hotels vezérigazgatóját. – Nagyon fontos volt számunkra, hogy az új tulajdonos tovább működteti a szállodát, és a hotel jelenlegi teljes személyzetét folyamatos munkaviszonnyal tovább foglalkoztatja."

A vezérigazgató köszönetet mondott a Palatinus Hotel minden munkatársának, akivel az elmúlt években együtt dolgozhattak a Pécs szívében álló szállodában.

A 100 szobás Palatinus Pécs történelmi belvárosának ikonikus épülete

Fotó: Danubius Hotels

Czéh-Tóth Márk, a vevő társaságok képviselője elmondta, a befektetési döntés meghozatala során fontos szempont volt egy meglévő helyi érték megóvásának és megújításának lehetősége. „A szálloda folyamatos fejlesztésével és tervezett felújításával új tereket szeretnénk megnyitni a helyi kulturális és turisztikai élet számára, hozzájárulva ezáltal a város és a régió turizmusának fejlődéséhez is. Hisszük, hogy Pécs és térsége – ideértve különösen a Mohács-Villány-Siklós-Harkány-Orfű tengely kincseit – még sok lehetőséget rejt magában mind a belföldi, mind az idelátogató külföldi vendégek számára" – tette hozzá.

A szecessziós stílusban épült Palatinus Hotel csodálatos lobbyja

Fotó: Danubius Hotels

A szálloda üzemeltetését szerződés szerint az új tulajdonos 2020. április 29-én veszi át. A tulajdonosváltás nem érinti a jövőbeni foglalásokat, a Palatinus Hotel zavartalanul folytatja működését és várja vendégeit.

A társaságok közötti munkamegosztás szerint a Hotel Palatinus Kft. a szállodának helyt adó ingatlan vevőjeként a jövőben az épületek fejlesztéséért, illetve a különféle funkciójú helyiségek bérbeadás útján történő hasznosításáért, a HotelKer Szállodaüzemeltető Kft. pedig a 100 szobás Palatinus Hotel és a szomszéd ingatlanon kialakítandó 29 szobás Nick Hotel hosszú távú üzemeltetéséért felel.