Eldőlt ki képvisel minket a dél-afrikai Nemzetközi Ifjúsági Szakács-világbajnokságon

 2014. június 16. 16:03

Marinált pisztráng vajtök salátával, cherrys majonézzel, báránygerinc fehér spárgával, kápia paprikamártással, eper mousse rebarbarával – ezzel a menüvel nyerte Horváth Ákos, az Arany Kaviár Étterem ifjú szakácsa a BGF KVIK-en megrendezett Chaine des Rotisseurs ifjú szakácsversenyt.

Az idén 19. alkalommal megrendezett versenyen az öt indulónak - Horváth Ákos (Arany Kaviár Étterem), Humli Dávid (Villa Medici), Mészáros Ádám (Gerbeaud/Onyx Étterem), Pereszlényi Alexandra (Hilton Hotel), és Várdai József (Bock Hotel) – egy meglepetés kosár tartalmának felhasználásával 3,5 óra alatt kellett összeállítania és elkészítenie egy menüt, négy főre tálalva.

A zsűri elnöke Kovács-Siklósi Lázár konyhaművészeti tanácsadó volt, aki saját korábbi versenytapasztalatát már a felkészítő tréningen megosztotta a versenyzőkkel és a BGF érdeklődő hallgatóival. A Főiskola hallgatói a rendezvény zavartalan lebonyolításában is aktívan részt vettek.

 

A verseny győztese, Horváth Ákos részt vehet a 2014. szeptember 5-én, Durbanban, Dél-Afrikában megrendezésre kerülő Nemzetközi Ifjúsági Szakács Világbajnokságon. A versenyhez szükséges nevezési díjat a Chaine des Rotisseurs Egyesület biztosítja számára.

„Nagy öröm számunkra, hogy a BGF Kereskedelmi Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kara adhatott helyet a Chaine des Rotisseurs rangos versenyének, illetve, hogy hallgatóink tevékenyen is részt vállalhattak annak lebonyolításában. A BGF mindig is híres volt gyakorlatorientált oktatásáról, úgy vélem, hogy egy ilyen versenyt csodálni közelről, mindnyájuk számára nagy tapasztalat" – emelte ki dr. Zimányi Krisztina, a BGF Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karának dékánja.

Novák Iván Péter, a Chaine des Rotisseurs Bailli Delegué-ja a verseny kapcsán kiemelte, hogy a 2014. évi versenyzők teljesítményei messze felülmúlták a korábbi évek színvonalát. A BGF KVIK által nyújtott szervezési munkák, a technikai támogatás és a tanulók háttérmunkája nagyban hozzájárult a verseny sikeréhez. Hozzátette: „A Chaine Egyesület bízik abban, hogy a Világszervezet 2014. júliusi párizsi éves közgyűlésén számunkra kedvező döntés születik és Magyarország elnyeri a jogot a 2015-ös Ifjúsági Szakács Világverseny megrendezésére."