Elektromos autóval és zöld rendszámmal túrázunk majd?

Forrás: turizmus.com

 2014. december 03. 11:40

A tervek szerint Győrtől Nyíregyházáig, Budapesttől egészen Szegedig lehet majd eljutni elektromos járművekkel 2020-ig. A Jedlik Ányos Klaszter az e-mobilitás minél szélesebb és gyorsabb elterjedése érdekében iparági összefogást hozott létre.

Az összefogás célja, hogy elősegítse az elektromos járművek meghonosodásához szükséges jogi környezetet és az infrastruktúra kialakulását. Az iparági összefogást szorgalmazta a Nemzeti innováció a hazai e-mobilitásban című konferencia is, amelyre mintegy 200 államigazgatási, gazdasági, oktatási és kutatási szereplő volt kíváncsi.

 

Különleges, csak hazai fejlesztésű elektromos járműveket is bemutattak az első alkalommal megrendezett szakmai prezentáción: a kompozit szerkezetű elektromos busz mellett villámtöltőt, kerékpárt, gokartot, szemétszállító autót, teherautót, sőt még elektromos versenyautót is A kormány a hazai e-mobilitás sikeres elterjedését egy egységes szabályozási rendszer részeként, egységes töltőinfrastruktúra, egységes fizetési rendszer létrehozásával, valamint időszakos ösztönző intézkedések bevezetésével kívánja elérni.

A témák között szerepelt többek között egy zöld rendszám bevezetése, az elektromos autók áfájának drasztikus csökkentése, díjmentes parkolás és autópálya-használat is.