Élelmezésvezetői fórum – még lehet regisztrálni

Forrás: turizmus.com

 2018. március 18. 10:05

A Közétkeztetők kézikönyvének megjelenésével és bemutatójával egybekötött élelmezésvezetői fórumot rendez az Unilever Food Solutions március 21-én, szerdán délelőtt 10 órai kezdettel, a Dürer Rendezvényházban.

A programra – amelyre március 19-én éjfélig még regisztrálhatnak az élelmezésvezetők és dietetikusok – 200 vendéget várnak.

A rendezvényt Kubányi Jolán, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke nyitja meg, majd Dr. Cserháti Zoltán, az OGYÉI Élelmezés és Táplálkozástudományi Főigazgatóság főigazgató helyettese és Dr. Tátrai-Németh Katalin, a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának tanszékvezetője mutatja be a frissen megjelenő kézikönyvet.

A délelőtt további részében előadások hangzanak el a közétkeztetésben egyre gyakrabban igényelt diétákról, a közétkeztetési rendelet hatósági ellenőrzéséről és aktuális kérdéseiről. Hasznos segítségnek szánják azokat a gyakorlati tapasztalatokat, amelyek az allergénmentes ételkészítési technikákat ismertetik. Szikora Péter, az Unilever Food Solutions közétkeztetési fejlesztő séfje arról tart előadást, hogyan kell használni a professzionális, allergénmentes alapanyagokat a közétkeztetésben – amelyeket egyébként a programot követő ebéd során meg is lehet kóstolni.

A kötetet Dr. Tátrai-Németh Katalin és Erdélyi-Sipos Alíz dietetikus szerkesztette, szerzői gyakorló táplálkozástudományi szakemberek, dietetikusok. A kézikönyv tartalmazza a közétkeztetést meghatározó rendeletet és annak előzményeit, a menedzsment feladatait a rendelet betartásával kapcsolatban, az egészséges táplálkozás mintájául szolgáló „okos tányért”, széles körű áru- és ételismeretet, étlaptervezést, és részletesen kitér a diétákra és a korcsoportok étkeztetésére. Külön fejezet foglalkozik az élelmezés gazdálkodásával és az élelmiszerbiztonság kérdéseivel. Végül pedig összegyűjtötték a közétkeztetésre vonatkozó aktuális jogszabályokat is.

A Közétkeztetők kézikönyvét az Unilever nem forgalmazza, a könyvhöz azok tudnak hozzájutni, akik az Unilever Food Solutions kiemelt partnerei, illetve allergénmentes termékeik vásárlói.

Regisztráció ITT is elérhető!