Élelmiszerrel támogatja a rászorulókat az AccorHotels

Forrás: turizmus.com

 2018. november 07. 14:03

Mint az egyetlen vállalat a szállodaiparból, az AccorHotels ismét csatlakozott az Élelmiszerbank kezdeményezéséhez, hogy támogassa a rászorulókat.

A Planet 21 fenntarthatósági programjához igazodva, az AccorHotels elkötelezett az élelmiszer-pazarlás csökkentése és a szállodaipar fenntarthatósága iránt.

Az Élelmiszerbanknak az Élelmezési Világnap alkalmából megrendezett Adománykonvojjal a célja, hogy partnereivel az élelmiszer- és szolgáltatószektorokból közösen felhívják a figyelmet az élelmiszer-pazarlás elleni küzdelemre.

A Konvoj budapesti nevezetességeket látogatott meg október 16-án, az eseményen 21 vállalat 30 tonna élelmiszert juttatott el a rászorulóknak.

 

„Összesen 21 élelmiszeripari cég képviseltette magát az Adománykonvojon idén, és több mint 30 tonna élelmiszert ajánlottak fel jótékony célra. Fontos számunkra, hogy olyan nagyvállalatok, mint az AccorHotels is képviseltették magukat az akcióban és segítették a nélkülözőket adományukkal” - mondta Cseh Balázs, az Élelmiszerbank elnöke.

„Én személyesen nagyon büszke vagyok arra, hogy ismét tudtunk 500 000 forint értékben élelmiszert felajánlani a rászorulóknak. Az AccorHotels munkavállalói nem csupán a szállodáinkban megszálló vendégeinkre figyelnek érzékenységgel, hanem a helyi közösségekre is” – tette hozzá Kovács Róbert, a Novotel Budapest Danube szállodaigazgatója.

Az Élelmiszerbank adatai szerint Magyarországon évente 1,8 millió tonna élelmiszerfelesleg keletkezik, mely mennyiséget, ha kamionokra raknánk, a sor Budapesttől Párizsig érne, miközben az országban sok ezren, köztük gyermekek is nélkülöznek. Az élelmiszerfelesleg megsemmisítése emellett komoly környezetterhelést is okoz.

Ez a tizenkettedik év, hogy a FAO (Food and Agriculture Organization of the United Nations) összefog a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel, hogy felhívják a figyelmet az élelmiszerpazarlás elleni küzdelemre az Élelmiszerbank Adománykonvoj segítségével.

Az AccorHotels Planet21 programjának keretében rendszeres oktatás, továbbképzés illetve dedikált események szervezése mellett a 17 magyarországi szállodájában is folyamatosan, napi szinten mérik a keletkezett élelmiszer-hulladék mennyiségét és mindent megtesznek annak érdekében, hogy a rendelés, tárolás, felszolgálás, konyhai előkészítés folyamatát figyelembe véve ezt csökkentsék.

A szállodák F&B szakértőinek a közreműködésével elkészült az „Aranyszabályok és bevált gyakorlatok az élelmiszerhulladék csökkentésére” dokumentum, mely általános szabályokat, valamint konkrét teendőket fogalmaz meg területenként. Az élelmiszer-hulladék további csökkentése érdekében rendszeres egyeztetéseket folytatnak partnereikkel és helyi civil szervezetekkel egyaránt.