Elérhetők az Erzsébet Program üdülési pályázatai

 2012. január 12. 18:55

Mint arról január 9-én hírt adtunk, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kuratóriumi döntése nyomán pályázati formában, az Erzsébet utalvány forgalmazásának üzleti eredményéb?l, idén várhatóan 10 milliárd Ft áll rendelkezésre szociális célú támogatásokra, a jöv?ben többek között támogatják egyes szociálisan rászoruló rétegek üdülését.

A Cafetéria 2012 címmel a Nemzeti Üdülési Szolgálta Kft. által rendezett tegnapi szakmai konferencián már azt jelentették be, hogy január 12-től elérhetők az ún. Erzsébet Program első elemeként kiírt pályázatok kiírásai a www.mnua.hu honlapon.
Horváth Endre, a MNÜA elnöke elmondta: az alapítványnak ez évtől feladata a szociális üdültetés rendszerének továbbfejlesztése, e célt szolgálja a most megjelent négy kiírás, nyugdíjasoknak, nagycsaládosoknak, fogyatékkal élőknek, továbbá szociális, gyermekvédelmi és gyermekjóléti intézmények munkavállalóinak. E célra összesen 2 milliárd forint áll rendelkezésre normatív alapon, tehát aki a kritériumoknak megfelel, automatikusan hozzájuthat a felnőttekre jutó 40, gyermekekre eső 20 ezer Ft-os támogatáshoz, melyhez 10, illetve 5 ezer Ft önrészt kell a pályázónak biztosítani. A támogatásra január 16-tól lehet pályázni, első körben február 29-ig.
A támogatást névre szóló üdülési szolgáltatás formájában kapják a pályázat nyertesei, akik számára ezt több választási lehetőséget kínálva, állami tulajdonban lévő üdülőkben biztosítják. A fórumon példaként is megemlítették például a kormányüdülők üzemeltetését végző Humán Jövő Kft.-ét.