Életet menthet a mobilalkalmazás

Forrás: turizmus.com

 2015. július 23. 13:45

A túrázás során megrándult boka reggelre csúnyán bedagad. Törés, ficam vagy csak rándulás? A tengerparti játék után piros foltok jelentek meg a gyerek bőrén, mi lehet a baja? A Betegséglexikon okostelefon-alkalmazásban 600 betegség oka, tünete, kezelése érhető el egy helyen.

A nyári szabadságolási időszakban az emberek jelentős része kimozdul a komfortzónájából, nem a napi rutin szerint tölti a napokat. Ismeretlen helyekre utazunk, többet mozgunk, sportolunk, ráadásul a mobilunkon kívül egyéb technikai eszközeinket sem feltétlenül visszük magunkkal. Viszont ilyenkor is történhetnek balesetek, rosszullétek, vészhelyzetek, amikor az időben történő diagnózis és segítség a szó szoros értelmében életet menthet.

Ezt a helyzetet felismerve a HáziPatika.com mobilalkalmazás formájában is elérhetővé tette legnépszerűbb szolgáltatását, a Betegséglexikont. Az alkalmazásban szereplő 600 betegség leírását szakorvosok lektorálták, így a leghitelesebb képet kaphatjuk a kiválasztott betegség okairól, előfordulásáról, diagnózisáról, tüneteiről, kezelési lehetőségeiről.

A betegségek leírása mellett az alkalmazással több mint 2100 féle tünetre is lehet keresni, így ha nem tudjuk, pontosan mi is a bajunk, a tünet megadásával böngészhetünk a lehetséges betegségek között, sőt,  az applikáció további szolgáltatásaként a betegséghez-tünethez kapcsolódó orvost is kereshetünk az Orvost keresek menüpont alatt.

Az alkalmazás letöltése után a benne lévő információk offline is elérhetők lesznek, azaz, ha például külföldön nyaralunk és korlátozott az adatforgalmunk, esetleg a hegyekben történik velünk valami, ahol nincs wifi, se térerő, akkor is el tudjuk érni az adatbázisát.