Életműdíjat kapott a Dilmah alapítója

Forrás: turizmus.com

 2015. július 29. 14:06

Merrill J. Fernando, a Dilmah alapítója idén májusban, épp a születésnapján vehette át négy másik jelölttel együtt az oslói Business for Peace Alapítvány életműdíját, amelyre a Gazdaságtudományi- és Béke Nobel-díjasok állították össze a jelöltek listáját.

A díjátadásra Oslo legpatinásabb épületében, a Városházán került sor, ahol a Nobel-díjak is átadásra kerülnek minden évben.

Az alapítvány a Business for Peace Díjjal azokat az üzletembereket tünteti ki, akik az adott évben figyelemre méltó tevékenységükkel és odaadásukkal sokat tettek a vállalatok társadalmi felelősségvállalásának és erkölcsös üzleti magatartásának nagyobb térhódításáért, amellyel példát mutatnak a világnak.

A díjazottak az Egyesült Nemzetek Fejlesztési Programjának és Globális Megállapodásának, valamint a Nemzetközi Kereskedelmi Kamara nevezettjei közül kerülnek ki. Az oslói 'Business for Peace Díj' fő célja az etikus és felelős üzleti magatartás hangsúlyozása valamint az üzleti vezetők hosszú távú orientáltságának elősegítése, amelynek nyomán az erkölcsös és felelős üzleti hozzáállással gazdasági és társadalmi értékeket teremtenek, nem csupán önmaguknak és vállalataiknak, hanem a társadalom egészének.

Merrill J. Fernando teakóstoló 1988-ban alapította meg a Dilmah-t, az első olyan minőségi, etikusan előállított teát, amelyet tradicionálisan a termelő országban kézzel szüretelnek és dolgoznak fel, megtartva annak minden aromáját, természetes finomságát és frissességét.

 

Merrill J. Fernando 1950-ben a ceyloniak közül elsőként kapott lehetőséget a teakóstolás művészetének elsajátítására, ami korábban a brit gyarmatosítók priviléguma volt, és ekkor elhatározta, hogy életét annak a nemes célnak szenteli, hogy hazája egyik legfontosabb árucikkét minőségének megfelelő pozícióba helyezze ismét a piacon. Célját közel négy évtizeddel később sikerült megvalósítania. 1988-ban Ausztráliában és Új-Zélandon piacra került a Dilmah, a tiszta ceylon tea, amelyet frissen, a termelő országban csomagoltak, és nem keverték más helyről származó teával. A Dilmah legnagyobb sikere, hogy a ceyloni tea visszakerült a nagyáruházak polcaira.