Elhunyt a neves Békés megyei vendéglős

Forrás: turizmus.com

 2019. május 16. 11:57

70 éves korában elhunyt a köztiszteletben álló gyomaendrődi vendéglátós szakember, Tímár János.

„Békés megye emblematikus alakja, a mindig töretlenül ambiciózus, fáradhatatlan és akadályokat nem ismerő Tímár Jani bácsi már az égiekkel ül egy asztalnál. Nehéz elhinni, hogy nem mosolyog ránk többet” – írja a szakemberről való megemlékezésében a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség.

Tímár János 1949-ben született Gyulán, a békéscsabai Kereskedelmi- és Vendéglátó-ipari Szakmunkásképzőben szerzett felszolgáló szakmunkás bizonyítványt, később elvégezte Hódmezővásárhelyen a vendéglátó-ipari szakközépiskolát.

Tanulmányai befejezése után az egykori NDK-ban, Warnemündében egy osztályon felüli, tengerparti étteremben felszolgálóként gyarapította ismereteit és a német nyelvet is elsajátította.

Tímár János

Fotó: MNGSZ

Volt a helyi Körös étterem - szálloda üzletvezetője, majd 1981-től a megyében elsőként lett a Viharsarok Halászati Szövetkezet tulajdonában lévő Halászkert szerződéses üzemeltetője.

Szülővárosában, Gyomaendrődön 1990 óta üzemeltetett családi vállalkozásban sörözőt, panziót és éttermet, ezeken a helyeken szakmai gyakorlatot biztosított felszolgáló és szakács tanulók részére. A helyi Bethlen Gábor Mezőgazdasági-és Élelmiszeripari Szakképző Iskolában is dolgozott szakmai elméleti oktatóként.

Tímár János szakmai munkája elismeréseként 2016-ban megkapta a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Életműdíját.