Elindult a nevezés a Chaine Ifjúsági Szakácsverseny nemzeti válogatójára

Forrás: turizmus.com

 2022. március 07. 10:49

Május 3-án 17. alkalommal rendezik meg a a Chaîne Egyesülethez tartozó „Chaîne” szállodákban és éttermekben dolgozó ifjúszakácsok részére a „Jeunes Chefs Rôtisseurs” Magyarországi Szakácsversenyt. A nevezési időszak egészen március 18-ig tart.

A versenyen olyan fiatal szakácsok indulhatnak, aki szeptember 1. napjáig nem töltik be a 27. életévüket. Emellett egy, a magyar Chaîne Egyesülethez tartozó szálloda vagy étterem magyar állampolgársággal, vagy nem magyar állampolgársággal, de érvényes tartózkodási engedéllyel rendelkező főállású munkatársai és akit a munkáltatói beneveznek a versenyre - közölte a Chaine Központi Iroda.

Idén a versenyen 2 turnusban összesen 5-5 versenyző tud indulni, így a jelentkezések nevezési sorrendben kerülnek regisztrálásra. A nevezési időszak egészen március 18. délig tart, eddig kell a nevezési lapot a Chaîne Egyesület központi e-mail címre (chaine@chaine.hu) kitöltve visszaküldeni. A nemzeti válogató nevezési díja 30.000- Ft., amelyet március 18-ig kell elutalni a Chaine Egyesület számlájára.

Chaine Házanként egynél több versenyző nevezésére kizárólag a nevezési határidő utolsó napján, 13:00 és 17:00 között, az esetleges szabad helyek függvényében van lehetőség.

chaineverseny_foldireka

A nemzeti verseny első helyezettje indulhat a az „Jeunes Chef Rôtisseurs” Világbajnokságon, Mexikóvárosban, október 8-án

Fotó: Földi Réka/Chaine Egyesület

A versenyzőknek önállóan, a meglepetés kosár alapanyagainak felhasználásával, 3 fogásos menüt (hideg vagy meleg előétel, főétel, desszert) kell elkészíteniük 4 személy részére, 3,5 óra alatt, segítség nélkül. Az ételeket az elmúlt évekhez hasonlóan a szakma által elismert hazai képviselői fogják értékelni.

A versenyt május 3-án, a METRO Gasztroakadémián rendezik meg. A nemzeti verseny első helyezettje indulhat a az „Jeunes Chef Rôtisseurs” Világbajnokságon, amely Mexikóban, Mexikóvárosban kerül megrendezésre október 8-án.

A Chaine Egyesület a nemzeti versenyen győztes ifjú szakács részére biztosítja a világversenyen való részvétel feltételét, a 600 EUR nevezési díjat (amely tartalmazza a szállás, ellátás, verseny és program költségeit, azonban a mexikói helyszínre való utazás költségét nem).

A versennyel kapcsolatos kérdésekben a Chaine Egyesület asszisztense, Czillahó Krisztina nyújt segítséget a 06-30-968-4060 telefonon, és a chaine@chaine.hu e-mail-címen.