Elindult a Vendéglátás Akadémia

Forrás: Vendéglátás

 2016. október 16. 15:16

Telt házas előadásokkal debütált a hagyományteremtő szándékkal indított Vendéglátás Akadémia október 11-én Baktalórántházán, majd másnap Lajosmizsén, a Vendéglátás magazin és a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség szervezésében.

A hatalmas szakmai érdeklődést vonzó roadshow célja, hogy napi munkájukhoz fontos információkat, újdonságokat, háttéranyagokat, innovatív megoldásokat osszon meg a vendéglátás különböző területein dolgozó szakemberekkel.

Az őszi országjárás első két állomásán az előadók bemutatták többek közt a munkaerőhiány okait, az eltérő generációjú munkavállalók motiválásának lehetőségeit; a jövedéki törvény fontosabb változásait; a regionális konyhák jellegzetességeit. Gondolatébresztő prezentációk hangzottak el az allergének kiváltásának kreatív technikáiról, a konyhai alapanyagokról, a technológiák hatékony használatáról , mobilalkalmazásokról, kávékészítési és italfelszolgálási tapasztalatokról, az előadók tévhiteket oszlattak az „E” betűs hozzávalókról, és a résztvevők megtudhatták azt is, mit is jelent a mítoszmarketing.

Az előadások anyagai letölthetőek a Vendéglátás magazin weboldaláról.

A Vendéglátás Akadémia első állomása Baktalórántháza volt.


A Vendéglátás Akadémia november 29-én Hévizen, 30-án pedig Veszprémben folytatódik. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. További információ itt.