Elindult a Wizz Air Budapest - Tel-Aviv járata

 2012. december 06. 22:42

Elindította csütörtökön a Wizz Air magyar diszkont légitársaság Budapest - Tel-Aviv járatát. A légitársaság a téli menetrendi időszakban hetente négy, nyáron naponta indít járatot az izraeli városba.

A Wizz Air november 19-én kapta meg a magyar és izraeli hatóságok hivatalos jóváhagyását a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér és a tel-avivi Ben Gurion Nemzetközi Repülőtér közti útvonal üzemeltetésére. Az útvonalengedélyeket korábban a Malév használta, és ismételt kiosztásuk azután vált lehetővé, hogy a nemzeti légitársaság az idén februárban csődöt jelentett.
Csütörtökön a 180 személyes Airbus A 320-as típusú repülőgép majdnem teljesen tele, 175 utassal a fedélzetén indult el a délutáni órákban Budapestről.
Az elindulás előtt a gépet és utasait a betonon Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója, Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója és Ilan Mor, Izrael Állam magyarországi nagykövete búcsúztatta.
A Wizz Air, Kelet-Közép-Európa legnagyobb diszkont légitársasága 39 darab A320 Airbusból álló flottát üzemeltet 16 állomásról, több, mint 250 útvonalon, 82 desztinációval, 29 országba. A Wizz Airnél 1500 repülési szakember dolgozik, és 2012-ben várakozásuk szerint több mint 12 millió utas választja a légitársaságot.