Elindult a Wizz Air Budapest–Birmingham járata

Forrás: turizmus.com

 2015. szeptember 16. 17:26

A Wizz Air legújabb, birminghami járata Budapestről kedden és szombaton repül a nyugat-angliai nagyvárosba. A Budapest Airportnál azt remélik, hogy a közvetlen járattal évente legalább 30 ezer ember utazik Magyarországra.

Újabb úti céllal gazdagodott a Wizz Air budapesti kínálata: ezentúl a West Midlands szívének tekintett brit nagyváros, Birmingham is felkerül a magyar hátterű légitársaság palettájára. A nyugat-angliai nagyvárosba a mostani menetrendi időszakban kedden és szombaton indulnak a Wizz 180 személyes Airbus A320 típusú gépei Budapestről. A W6 2217 jelű járat Budapestről 16.45 perckor indul és 18.25-kor érkezik Birminghambe. Itt mindössze félórás földi forduló után W6 2218 járatszámmal indul vissza 18.55-kor és 22.30-kor érkezik a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre.

 

„2012 óta, amióta egy másik légitársaság leállította birminghami járatát, nagyon komoly erőfeszítéseket tettünk a Wizz Airrel közösen a légi összeköttetés helyreállítása érdekében – jelentette ki Bogáts Balázs, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetője. – A felméréseink azt mutatták, hogy minimum 10 ezer utas érkezett tavaly Birminghamből és vonzáskörzetéből Budapestre kerülő úton vagy átszállással. Ez az bizonyítja, hogy nagyon is létező piaci igényre válaszol a Wizz Air a járat elindításával. Úgy vélem, hogy a közvetlen járattal ezentúl legalább 30 ezer ember választja Budapestet és Magyarországot. Biztos vagyok abban is, hogy nemsokára már a járat sűrítése is napirendre kerül."

Birmingham városának határai között 1,1 millió ember él, azonban a város vonzáskörzetében nem kevesebb, mint három millióan laknak. Jelenleg Nagy-Britannia egyik leggyorsabban növekvő nagyvárosi övezete, amelynek gazdasága elsősorban a szolgáltató- és pénzügyi szektorra, a kutatás-fejlesztésre és a színvonalas felsőoktatásra épül. Birminghamben nem kevesebb, mint hat önálló egyetem működik.