Elkészült a gyenesdiási Wellness Hotel Katalin**** fejlesztése

 2014. május 08. 16:45

A gyenesdiási Haus Kati 97' Bt. több mint 180 millió forint támogatást kapott az Új Széchenyi Terv Nyugat-dunántúli Operatív Programjából a gyenesdiási Wellness Hotel Katalin**** turisztikai szolgáltatásfejlesztésére.

A beruházás részeként teljesen megújult a szálloda. Elkészült a hotel szobáinak színvonalemelése, szolgáltatásainak bővítése, melynek keretében egy új 150 férőhelyes balatoni panorámás konferenciaterem létesült, valamint a kerékpárkölcsönző kerékpár választéka is bővült. A szálloda létrehozott egy mosodát is. A vendégek komfortérzetének növelése érdekében megvalósult az épületszárnyak közötti szintenkénti átjárás, babakonyha létesült és a meglévő lift mellé egy látvány lift is készült. Bővült a parkoló kapacitása is. Önerőből új szobák - melyből 2 db balatoni panorámás pezsgőfürdős exkluzív szoba – is készültek.

A Wellness Hotel Katalin****-t családi vállalkozásban tulajdonosként üzemelteti a beruházó. A családi vállalkozás 1989-ben szobakiadással kezdődött – Gyenesdiás szomszéd településén - Vonyarcvashegyen. A vállalkozás Gyenesdiáson 2000-től egy panzióval indult el, mely 2003 és 2004-ben apartmanházakkal, majd 2007-ben 4*-os wellness hotellal bővült. A szálloda egyre nagyobb léptékű fejlesztése innentől kezdve gyorsult fel. A cég 2013-ig jelentősebb támogatás nélkül, bevételének jelentős részét – több 100 millió forintot - felhasználva önerőből fejlődött.

Az Uniós támogatás segítségével a szálloda turisztikai szolgáltatásfejlesztéssel új célpiacokat kíván elérni és a meglévő családbarát imázsát minőségében tovább emeli.

A Haus Kati 97' Bt. sikeresen pályázott az Új Széchenyi Terv Nyugat-dunántúli Operatív Programjának NYDOP-2.1.1/F-12 azonosítószámú, „Turisztikai szolgáltatások fejlesztése" elnevezésű pályázati kiírására. A pályázaton a szálloda komplex turisztikai szolgáltatásainak fejlesztésére 184 622 139 Ft támogatást kapott. A projekt összes költsége nettó 369 244 278 Ft.

Galló Tamásné, a bt. ügyvezetője közölte, hogy a projekt megvalósítása során színvonalemelésre kerül a szálloda 25 db szobája. Emelet ráépítéssel új balatoni panorámás 150 férőhelyes konferencia terem, fitnesz terem, játszószoba, 2 db babakonyha és egy mosoda került kialakításra. További parkolóhelyek létesültek. A minőségi fejlesztés és szolgáltatásbővítés javítja a vállalkozás versenyképességét és fenntarthatóságát, valamint az üzleti utazók és kerékpárosok célpiacával új vendégeket vonz a térségbe. A projekt megvalósítása 2012. október 15. és 2014. október 14. között történik, a vendégek 2014 húsvétra már igénybe vehették a megújult objektumot.