Elkezdődött a Bocuse d’Or döntője Lyonban

Forrás: Vendéglátás

 2019. január 29. 12:21

A magyar Bocuse-csapat kedd reggel 8:10-kor megkezdte a versenyzést a Bocuse d’Or döntőjében - társlapunk, a Vendéglátás munkatársa a helyszínről jelenti.

Lezajlott a Bocuse d'Or lyoni döntőjének első versenynapja. A magyar csapat magabiztosan és nyugodtan versenyzett, pedig voltak váratlan fordulatok az 5 óra 35 perc alatt. Elromlott a csapat sokkolója, ami miatt értékes percek vesztek kárba, azonban ez sem a csapat hangulatán, sem a tálalás pontosságán nem változtatott. Csapatunkat egyébként a mellettünk versenyző marokkóiak segítették ki, ami igazán sportszerű lépés volt a részükről.

A lelátó meglehetősen hangos volt, ma versenyzett többek között az Egyesült Államok, Norvégia és Dánia is, úgyhogy kőkemény a mezőny. Történt egy komoly változás a zsűrizésben. Hamvas Zoltán, a csapat elnöke hirtelen beteg lett, és nem tudott részt venni a kóstolózsűri munkájában.

A francia bírákkal egyeztetve a helyét az ezúttal “csak” vendégként résztvevő Széll Tamás foglalta el a zsűriben. Hazánk eddigi legsikeresebb Bocuse d'Or versenyzője zsűriként sem újonc, Torinóban, az európai válogatón már ott volt a zsűrielnökségben, így volt alkalma rutint szerezni a kóstolásban is.

Széll Tamás

Fotó: Fekete Antonio

Kifele a csapatnak elmondta, hogy nála előkelő helyen szerepelt a magyar hústál (Tamás a két étel közül csak az egyik zsűrizésében vett részt).

Azt azonban, hogy hány pontot szerzett a magyar csapat, nem fogjuk megtudni, csak szerdán, az eredményhirdetésen.

A verseny során a következő ételek készültek a magyar boxban: A tányértéma az “Arany chartreuse” nevet kapta a menükártyán. Maga a chartreuse burgonyával és padlizsánnal készült, valamint kagylófélékkel. A tányéron szerepel még egy tárkonyos spárga, retek-, alma- és tormasaláta, mousseline mártás, valamint csicsóka chips.

Arany chartreuse

Fotó: Fekete Antonio

A hústéma a "Legjobb magyar vasárnapi sült" fantázianevet viseli. A tálon szerepel egy sült borjúkaraj, kalács csicsókával és tárkonnyal, csicsókakrém, fehérrépa vörösbor mázzal, almasalátával és retekkel, mustáros zöldborsó, hagyma tart, és ravioli Madeira mártással.

A legjobb magyar vasárnapi sült

Fotó: Fekete Antonio

Kapcsolódó cikkek