Ellenőrzés volt a bulinegyedben

Forrás: Infostart

 2019. március 24. 14:35

Március 22-én, a turisztikai szezon kezdetén a BRFK a társszervek bevonásával újabb ellenőrzést tartott az V., VI., és a VII. kerületi szórakozóhelyeken.

A kábítószer-kereskedelem visszaszorítása, a közterületi garázdaságok és egyéb jogsértések elleni fellépés, a taxiszolgáltatások ellenőrzése, valamint a közrend és közbiztonság fenntartása érdekében folytatódott a BRFK belvárosi akciósorozata – írja a police.hu. A közel 120 rendőr mellett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal, Erzsébetváros Önkormányzata és Rendészeti Igazgatósága, a Katasztrófavédelem, valamint a BKK összesen 20 munkatársa is részt vett.

Az ellenőrzések során a rendőrök elfogtak két körözött férfit, akik közül az egyiket lopás és kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt kerestek. A rendőrök a taxisokat is ellenőrizték, 32 sofőrt igazoltattak, egy pedig helyszíni bírságot is kapott. A társhatóságok további 20 esetben kezdeményeztek eljárást.

Folytatódnak az ellenőrzések

Fotó: pixabay.com

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a turisztikai szezonban előre be nem jelentett időpontokban tovább folytatja a belvárosi szórakozó- és vendéglátóhelyeken tartott ellenőrzéseit, valamint kiemelt figyelmet fordít a közrend és közbiztonság fenntartására.