Kortárs ázsiai fúziós konyhaművészet a "hegy csúcsán" – új étterem nyílt a belvárosban

Forrás: turizmus.com

 2021. december 20. 16:13

Decemberben új generációs, ázsiai fúziós étterem nyílt Budapest központjában, egész estés programot kínálva a csúcsminőségű gasztronómiai élményre és szórakozásra vágyóknak.

A YAMA Budapest a klasszicista Lipótváros egyik legszebb épületében található, az Október 6. utcában, közel a Bazilikához. A YAMA jelentése: a hegy csúcsán.

A tulajdonosok célja az volt, hogy a világ számos pontján szerzett tapasztalataikat Budapesten ötvözzék, és új szemlélettel, az éttermi élményt középpontba helyezve mutassák be, hogyan válik a gasztronómia kortárs művészetté.

A japánok nem tálalnak, hanem szépen felöltöztetik az ételt

Fotó: facebook.com/yamabudapest

„A YAMA-élmény túlmutat a konyhaművészeten, az összetevők, ízek és elkészítési módok puszta összességén" – mondta Margitics Norbert, az étterem general managere. Szavai szerint egységes egészben gondolkodnak, amelynek legalább ugyanolyan fontos részét képezik a hangok, a látvány és az atmoszféra, mint az étel és az ital. "Az épület, az enteriőr, a kiszolgálás, este pedig a partihangulatot megalapozó DJ-szettek mind fontos elemei annak az életérzésnek, melyet szeretnénk átadni a vendégeinknek."

A YAMA-ban felszolgált fogásokról Endrődi Péter gondoskodik, aki Párizs és Monte Carlo után a megszerzett, évtizedes tapasztalatait most Budapesten kamatoztatja. Elmondása szerint a japán konyha például híres arról, hogy különleges fogásokra épít, ahogy a külsőre is adnak: nem tálalnak, hanem szépen felöltöztetik az ételt. Ez a YAMA-ban sincs másképp: tengeri sügérből készült ceviche, fekete tigrisrákfarok-vulkán, lazac tatár ropogós rizzsel, az egyedi YAMA Garden pedig egy olyan csokoládéból formált fa, amelyen fagylalt és ehető virág terem.

Kapcsolódó cikkek

Japán konyha Budapesten

2016. november 23.