Élménylátogatás a Nespresso kávéműhelyében

Forrás: turizmus.com

 2017. február 23. 19:35

A nagyközönség számára meghirdetett Nespresso Atelier (műhely) előtt egy nappal, február 23-án a sajtó képviselőinek mutatták be a csúcsgasztronómia és a Nespresso Grand Cru kávé élményét a Várkert bazárban.

A kávé által ihletett finedining menüsort Sárközi Ákos, a Borkonyha séfje, Ádám Csaba, az Olimpia Étterem vezetője, és Barna Ádám, a St. Andrea Wine & Gourmet Bar séfje készítette. A program házigazdája és a séfek koordinátora Segal Viktor gasztronómiai tanácsadó volt.

Az ebédet megelőzően bepillantást kaptunk a minőségi kávézásba. Interaktív módon lehetett megismerkedni a kávé és a gasztronómia különleges kapcsolatával, amit az ízek és illatok kipróbálásával a vendégek is megtapasztalhatnak a Nespresso Atelier hétvégi rendezvényén. A végeredmény, hogy a kávékultúra és a fine dining sok szálon fonódhat össze. Ezt prezentálta a neves séfek által készített ebéd, amelynek minden fogása tartalmazta valamilyen formában a Nespresso kávéit.

Az előételt Ádám Csaba készítette: kacsamáj zellerhamuban, mandarinkompóttal. Sárközi Ákos lassan párolt marha stefániát kínált főételként, Vanilio kávéval. Barna Ádám olyan Pavlovát készített desszertként, amelyhez Arpeggio kávét, csokoládét és othello-t használt. Az ételsort a Nespresso kávészakértőjének, Nagy Zsoltnak az alkoholos koktélja zárta, fűszeres fuvallat Bukeela ka Ethiopia kávéval.