Élményt ígér a Ritz

Forrás: turizmus.com

 2016. április 12. 17:50

Falakat nem mozdítottunk el, máskülönben szinte mindent kicseréltünk a épületben – summázta kérdésünkre a változásokat a korábbi Le Meridien helyén újranyílt Ritz-Carlton sales és marketing igazgatója.

Farah Willey nem csak beosztása, hanem helyismerete okán is kulcsszerepet vihet majd a házban, mert, jól ismeri a budapesti piacot, hiszen, éveken át töltött be hasonló pozíciót a Duna-parti InterContinentalban.

Marcus Loevenforst, a szálloda német származású igazgatója azt tette hozzá, hogy talán az épület felújításánál is fontosabb a Ritz-Carlton filozófiája, amit úgy foglalt össze, hogy náluk a vendégek nem csak magas színvonalú szolgáltatásokat kapnak, hanem élményekkel is gazdagabbak lesznek.

A sajtóbemutatón készült felvételünk bal szélén Marcus Loevenforst, jobb szélén Farah Willey áll (közöttük a tolmács).

A német származású szakember a The Ritz-Carlton Hotel Company kötelékében dolgozott már Berlinben, Bahreinben, Moszkvában és Nápolyban, mostani kinevezése előtt viszont az ugyancsak Marriott partner EDITION szállodák operatív ügyekért felelős alelnöki pozícióját töltötte be.

A budapesti házban 170 szoba és 30 lakosztály várja majd a vendégeket. A jövő idő nem csak annak szól, hogy a szálloda éppen csak megnyitott, hanem annak is, hogy néhány napot még várni kell a 8. és 9. emelet átadására. Ezeken a szinteken kap helyet a Ritz-Carlton Cub, amely a ház többi emeleténél is nagyobb nyugalmat biztosít majd külön concierge szolgáltatással, valamint egész napos étel- és italkínálattal a Club Lounge-ban.

A szálloda felújított szobáiban és a folyosókon újdonság, a világoskék-fehér szőnyegburkolat, amellyel a Duna közelségét kívánták szimbolizálni a belső terek megálmodói.

 

Az épület panorámás tetőszintjén nyílik majd meg a természetes fényben úszó, üvegtetős spa, ahol szépségápoló kezelőhelyiségeket is kialakítanak, valamint átadnak egy 24 órában nyitva tartó fitness termet is.

A Ritz-Carlton szállodavállalat – amely a Marriott International 100%-os tulajdonában van – eltökélt szándéka, hogy tradicionális miliőbe ültetett, de XXI. századi technológiával üzemeltetett luxust nyújtson vendégeinek – tudhattuk meg a sajtóbemutatón.

 

A szállodai szakembereket az is érdekelheti, hogy a 180 munkatárs döntő többségét a korábbi, Le Meridien alkalmazottak teszik ki, illetve, jelentősen bővült a létszám, s a régi csapatból – az igazgató elmondása szerint – szinte csak a vezető pozícióban lévő menedzsereket nem tartották a házban.

 

MTI-fotó