Elmosta az eső, nehézségekkel küzd a Budavári Borfesztivál

Forrás: turizmus.com

 2014. szeptember 16. 16:45

Nem volt még ekkora eső és ennyire rossz időjárás az elmúlt 23 évben, mint idén. A Borfesztivál negatív rekordot döntött: a vendégek száma az időjárás miatt alig érte el a húszezer főt.

Emellett komoly anyagi gondot jelent a szervezőknek, hogy az eddigi állami támogatások mind abszolút értékben és arányaiban is aprópénzzé váltak: az elmúlt években a Borfesztivál teljes költségének 15 százalékát állami támogatások fedezték, ebben az évben ez csupán 3 százalék volt. Az eső mindemellett komoly károkat is okozott, nem beszélve a sok plusz munkáról. Az elmúlt év és az idei rendezvény nehézségei miatt a következő évi Budavári Borfesztivál komoly veszélyben van, így a következő napokban a Borfesztivál igazgatója segítségért folyamodik a kormányzat illetékeseihez.

 

Mindezek mellett hálás a Borfesztivál a borászoknak és a többi kiállítónak, akik szintén ráfizettek az idei rendezvényre, de a sok eső ellenére kitartottak, kedvesen és jókedvűen szolgálták ki a borkedvelőket, sokszor saját pavilonjukba menekítve néhányukat a nagy eső elől. Köszönet illeti a fellépő művészeket is, és minden közreműködőt, kiemelten a közönséget – fogalmaznak közleményükben.