Előadótermet modernizált a BGE-en az AccorHotels

Forrás: turizmus.com

 2016. december 14. 11:21

Az új generáció szakembereinek képzése érdekében együttműködési megállapodást kötött az AccorHotels és a Budapesti Gazdasági Egyetem december 6-án.


Az együttműködési keretmegállapodás értelmében a szervezetek együttműködnek többek között gyakornoki programok megvalósításában, üzleti témájú oktatási-képzési programok kidolgozásában és megvalósításában, valamint az AccorHotels szakemberei részt vesznek az egyetem alap- és mesterképzésében.

„Az AccorHotels Magyarországon évente átlagosan 100-150 főiskolai, egyetemi gyakornokot foglalkoztató munkáltatóként felelősnek érzi magát a felnövekvő új generáció képzéséért. A gyakorlati oktatáson túlmenően – ami a szállodákban valósul meg a gyakorlati félév alatt – a csoport a jövő szakembereinek akadémiai képzését is támogatni kívánja, így átvállalta a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kara I-es előadója technikai modernizálásának teljes költségét" – mondta el Komlósi Gabriella, az AccorHotels Magyarországért és Szlovákiáért felelős HR-menedzsere.

A beruházás alkalmával a projektort, vetítővásznat és az asztali számítógépet modernizálták, továbbá kisebb festési munkák mellett oktatási segédanyagokat is biztosított a szállodavállalat az egyetem számára. Mind az AccorHotels, mind a Budapesti Gazdasági Egyetem kiemelt figyelmet szentel a környezetvédelmi szempontok szem előtt tartásának, így ezen támogatás esetében is kiemelt figyelmet fordítottak a beruházás fenntarthatóságára és a zöld technológiák alkalmazására. Ennek megfelelően az új projektor környezetbarát megvilágítási rendszere a hagyományos és szennyező fémhalogén izzók helyett lézer fényforrást használ. Ez garantálja az egyetem számára a gazdaságos üzemeltetést, ugyanis a fényforrás élettartama 20 ezer óra, ami – a használat függvényében – akár 15 évre is biztosítja a működést – olvasható az AccorHotels közleményében.

 

„A Budapesti Gazdasági Egyetemen – az ország legnagyobb alkalmazott tudományok egyetemeként – rendkívül fontosnak tartjuk, hogy a munkaerő-piaci szereplőkkel szoros kapcsolatot ápoljunk, így hallgatóink naprakész és piacképes tudásra tegyenek szert. Vállalati partnereinkkel folyamatosan azon dolgozunk, hogy képzéseink a munkaerőpiac igényeinek megfeleljenek, hogy hallgatóink olyan értékekkel, olyan attitűddel lépjenek ki a munkaerőpiacra, mellyel sikerrel pályáznak a legjobb pozíciókra. Ezen törekvésünk csak akkor lehet azonban sikeres, ha a legkorszerűbb technikai eszközök állnak oktatóink rendelkezésére ahhoz, hogy tudásukat a következő generációnak átadják, ezért a BGE 2016–2020 közötti időszakra vonatkozó Intézményfejlesztési Tervében a vállalkozásbarát egyetem fejlesztése mellett kiemelt stratégiai célként rögzítettük az élményalapú tanulási környezet fejlesztését is" – mondta dr. Dietz Ferenc, a BGE kancellárja.