Előlegfizetés funkcióval bővült az OTP SZÉP-kártya applikációja

Forrás: turizmus.com

 2020. június 10. 15:35

Az OTP SZÉP-kártyás adatai azt mutatják, hogy a tavaszi, járványhelyzet okozta visszaesést követően ismét kezd magára találni a hazai turizmus és vendéglátás. A szolgáltató megújult applikációval is készült a nyári szezonra.

Az OTP Pénztárszolgáltató közleménye szerint a SZÉP-kártya-feltöltések összege májusban már meghaladta az egy évvel korábbi értéket, a költéseké pedig megközelítette a 2019. májusi számokat.

Idén áprilisban, elsősorban a veszélyhelyzet miatt szükséges korlátozások következtében a költések összege 24 százalékkal csökkent a tavalyi év azonos időszakához képest. Ehhez képest májusban az OTP SZÉP-kártya-birtokosok mindössze 7 százalékkal költöttek kevesebbet, mint egy éve ilyenkor. A visszaesés a szálláshelyi költéseket érintette a leginkább, de a pozitív változás már itt is egyértelmű.

AZ OTP megújult applikációja már elérhető

Fotó: OTP

„Az OTP SZÉP-kártyás költésekből is látható, hogy az elmúlt hónapok elsősorban az otthonmaradásról és a kivárásról szóltak. Erre reagáltunk mi is, amikor a kibocsátók közül elsőként elengedtük a lejáró, két évvel korábbi feltöltések után felszámított díjat. Mára viszont örömmel tapasztaljuk, hogy a kártyabirtokosaink a korlátozások enyhülésével ismét használni kezdték a juttatásaikat” – nyilatkozta Vargáné Jandrasits Ildikó, az OTP Pénztárszolgáltató vezérigazgatója.

A szakember hozzátette: „az elsősorban szálláshely-foglalásra használt előlegfizetési funkció esetében idén áprilisban a tavalyi érték harmadára esett vissza az elköltött összeg, de májusban már csak 15% volt az elmaradás. Abban bízunk, hogy a veszélyhelyzet várhatóan júniusi megszüntetése után tovább javulnak majd a mutatók, és beindul a hazai turizmus”.

Az OTP SZÉP-kártya-birtokosok az év első öt hónapjában összesen 90 milliárd forintnyi feltöltést kaptak munkáltatóiktól, és több mint 55 milliárd forintot költöttek. Előbbi 7, utóbbi pedig 20 százalékos emelkedés a 2019-es eredményekhez képest.

A nyári szezonban további lendületet adhat a költéseknek és a belföldi turizmusnak az OTP SZÉP-kártya megújult applikációja, amely előlegfizetés funkcióval is kibővült. A mostantól elérhető applikációnak köszönhetően bárki pillanatok alatt feltérképezheti az ország SZÉP-kártya-elfogadóhelyeit. Az új alkalmazásban egyszerűbb és kényelmesebb lett az előlegfizetési funkció és a keresési lehetőségek is bővültek.

Az alkalmazás itt érhető el.