Először a charterpiacon indulhat el a Sólyom

Szerző: Horváth Ágnes

 2013. szeptember 26. 14:48

Miközben a Sólyom Airways az engedélyekre vár, már közel hetvenen megkezdték a munkát a légitársaság ferihegyi irodájában. A Sólyom csapatának létszáma azonban ennél több, hiszen a jelenleg kiképzés alatt álló hajózó személyzet létszáma meghaladja a száz főt.

A légitársaság indulásának dátuma az engedélyek kiadásának függvénye, ez pedig már csak a hatóságon múlik – mondta el kérdésünkre Hévizi Tamás, a Sólyom Airways kommunikációs igazgatója. Az engedélyek megszerzése után a charteres forgalom nagyjából két hét alatt el tud indulni, a célállomások pedig majd a megrendelő utazási irodák igényei szerint alakulnak, első körben rövid- és középtávú célállomásokra a légitársaság 110 fős, Boeing 737-500-as gépeivel.

 

Épp ezért, korai lenne még nevesíteni a menetrend szerinti forgalomba tervezett, első körben több mint 20, Európán belüli desztinációt, hiszen a slotok megszerzéséhez is az AOC (légi üzemeltetői engedély) bemutatása szükséges. Ha már azonban megkapjuk a slotokat, jöhet a menetrend véglegesítése és az értékesítési rendszer indítása, ez már informatikailag elkészült, csak az adatokra vár – magyarázza a kommunikációs igazgató, aki nem kívánt találgatásokba bocsátkozni a tervezett indulás dátumát illetően. Az azonban biztosra vehető, hogy a később debütáló hosszú távú járataik először New York és Peking irányába indulnak el, de ez legkorábban a jövő év tavaszán várható.

A képen a Sólyom csapata (a fotóról hiányzik Tamás László értékesítési igazgató és Gereczi Tamás, marketing és termékfejlesztési vezető.)