Magyarországon tartja kongresszusát az ÖRV

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. október 21. 13:14

Az osztrák turizmusgazdaság legjelentősebb szakmai szervezete, a jelentős lobbierővel rendelkező osztrák utazási szövetség, az Österreichischer Reise Verband (ÖRV) idén október 23. és 26. között Magyarországon tartja őszi kongresszusát.

Az osztrák utazási irodai szektor szereplőinek a 80 százalékát tagjai között tudó érdekképviseleti szervezet Magyarországra hozza tanácskozását, s a hozzá kapcsolódó tanulmányutat, amely jelentős turizmusdiplomáciai siker a hazai szervezők számára. A szakmai tanácskozásra Debrecenben, míg a tanulmányútra Észak-Alföldön és Észak-Magyarországon kerül sor.

 

Az MT Zrt. Ausztriában számos nagyközönségi és szakmai akciója eredményeként egyre több osztrák utazási iroda listázta be kínálati portfóliójába a kelet-magyarországi desztinációkat. Ezen az úton a következő nagy lépés az ÖRV most megrendezendő kelet-magyarországi kongresszusa és tanulmányútja, amelyen keresztül az osztrák döntéshozók első kézből szereznek benyomásokat és közvetlen partnerkapcsolatokat a régió meghatározó turisztikai szolgáltatóitól.

A „Magyarország meglepően több" mottó jegyében szervezett szakmai programokon olyan meghatározó túraszervezők és utazási irodák vezetői vesznek részt, mint a TUI Austria Holding, Columbus, ReisebüroKuoni GmbH, Thomas Cook Reisebüro, vagy a jelentős magánszálláshely portfólióval rendelkező Interhome csoport. A delegáció tagja az ausztriai hivatásturisztikai ernyőszervezet, az ABTA elnöke is. Az ÖRV magyarországi delegációjának tagjai között van valamennyi meghatározó osztrák szaklap újságírója. A 4 napos szakmai tanulmányútra és konferenciára közel félszáz turisztikai szakember, köztük számos jelentős osztrák utazási iroda cégvezetője érkezik hazánkba. A tanulmányút során megismerik az Ausztriában még titkos tippnek számító régiókból Hajdúszoboszlót, Nyíregyházát, Eger városát. A hortobágyi daruvonulás megtekintése, valamint a kapcsolódó turisztikai szolgáltatások megismerése szintén szerepel a programban.

Az ÖRV kongresszusának ünnepélyes megnyitóján kerül sor az ÖRV elnökének, Dr. Josef Peterleithernek, s a hazai társszervezet, a MUISZ elnökének, Dr. Erdei Bálintnak találkozójára is. A szakmai tanácskozás első és második napján részt vesz, s előadást tart Dr. Ruszinkó Ádám, turizmusért felelős helyettes államtitkár. Debrecen város részéről Dr. Széles Diána, turizmusért felelős alpolgármester fogadja a vendégeket, az osztrák állam képviseletében pedig Dr. Barabás László, Ausztria tiszteletbeli konzulja csatlakozik egyes programpontokhoz és a nyitó gálavacsorához.

„Magyarország nagyon jó úton jár, s nagyon aktív munkát végez az osztrák piacon annak érdekében, hogy az új és változatos turisztikai szolgáltatásait meg- és elismertesse a szomszédos Ausztriában. Nagy örömünkre szolgál, hogy az osztrák turisztikai szakmához az őszi kongresszusunkkal közelebb hozzuk Kelet-Magyarország rejtett kincseit. Biztosak vagyunk benne, hogy a kitűnő osztrák-magyar turisztikai kapcsolatok a mostani tanulmányúttal tovább erősödnek" – olvasható az ÖRV elnökségének pozitív hangvételű sajtóközleményében, amelyet az egyesület őszi kongresszusa előtt adtak ki A turizmus összeköt címmel.

Kovács Balázsnak, az MT Zrt. ausztriai képviselőjének tájékoztatása szerint, a társaság célja, hogy Kelet-Magyarországot is megismertesse és elismertesse az osztrák turisztikai piacon, s ezáltal jelentősen bővüljön a beutazás a három kelet-magyarországi régióban. E stratégiai cél érdekében az elmúlt években közvetlen vonat-összeköttetés valósult meg Bécs és Debrecen, valamint Bécs és Kecskemét között. Az osztrák utaztatási szakma meghatározó döntéshozóit tömörítő egyesület kongresszusi helyszínének megnyeréséért minden évben sok ország versenyez, mert a rendezvényt követően a fogadó ország Ausztriából származó turizmusának növekedése várható, amely komoly és pozitív gazdasági hozadékkal jár. A kongresszus megrendezése marketing szempontból sem elhanyagolható jelentőségű, pl. a korábbi olaszországi kongresszust követően 150 újságcikk és 25 TV- és rádió tudósítás jelent meg Ausztriában a rendezvényről.