Elsőrendű húshelyettesítőt dobott piacra a Food Control

Forrás: turizmus.com

 2022. március 24. 12:49

Borsó- és babfehérje felhasználásával fejlesztett ki húshelyettesítő terméket a Food Control vállalatcsoport, mely termék a Creaveg nevet kapta, utalva annak széles körű felhasználhatóságára.

Ez az első olyan készítmény a magyar élelmiszerpiacon, mely megszólalásig hasonlít a húshoz. Nem véletlenül, hisz a terméket megálmodó kutatócsoport küldetése, hogy fenntarthatóbbá tegye a főzési szokásokat.

Az, hogy a Creaveg-termékek textúrája tökéletesen hasonlít a húshoz, mindvégig kiemelt cél volt. Megálmodói fontos feladatuknak tekintik, hogy megmutassák, hús nélkül is lehet finom és változatos ételeket az asztalra varázsolni, melyeket nemcsak a vegetáriánusok és a vegánok, de a húsevők is örömmel fogyasztanak.

Ízében, kinézetében, állagában megszólalásig hasonlít a húshoz

Fotó: Food Control

Ha a jelen népességnövekedési tendenciát vesszük alapul, akkor 2100-ra már több mint 11 milliárd ember fog élni a Földön, ami azt jelenti, hogy egyre nagyobb szükséglet mutatkozik majd a Creaveg-hez hasonló fehérjeforrások iránt.

„A Creaveg célcsoportja az összes olyan ember, aki apró lépésekben szeretné a tudatos táplálkozás erejével élhetőbbé tenni a Földet, mindezt úgy, hogy az ételek élvezeti értéke megmarad. Húsevőknek, flexitáriánusoknak, vegetáriánusoknak, vegánoknak egyaránt ajánljuk” – mondta Tóth András, a Creaveg Kft. fejlesztési vezetője.