Elhalasztott síszezon-nyitány Ausztriában

Forrás: turizmus.com

 2014. december 07. 14:17

December 5-e fontos dátum Ausztriában, több síterep hagyományosan erre a napra szokta időzíti a síszezon megnyitását. Az idei évben viszont sok helyen tolódnak az ünnepségek.

A tavalyi nehéz év után sok osztrák síterepen késve indul a szezon. Több, a magyar vendégek körében kedvelt síterep számolt december 5-i nyitásról, az időjárás azonban keresztülhúzta számításaikat. Egyelőre nincs hó a pályákon, Holle anyó áldása várat magára. A magas hőmérséklet miatt a hóágyúkat sem lehet beindítani, a szezonnyitást elhalasztották. Hiába nézzük a magasabban fekvő, egyébként nagyon kedvező adottságú síterepeket, síelni jelenleg csak a gleccsereken lehet.

 

Szerencsére ezekből bőséges a választék. Az Österreich Werbung tájékoztatása szerint a megszokott módon havas pályákkal és számos szórakoztató programmal, apres ski lehetőséggel várja a csúszás szerelmeseit a Sölden – Ötztal Arena, a Pitztal, a Stubai, a Hintertux, a Kaprun - Kitzsteinhorn, a Mölltal, Dachstein gleccser, az osztrák-svájci határon lévő Ischgl, a tiroli Obergurgl-Hochgurlg és a Kühtai.

Jó hír, hogy ezekre a napokra Ausztria több területére havazást és mínuszokat várnak, van tehát rá remény, hogy a hétvégén a legtöbb helyszínen beindulhatnak a liftek.