Elúszott Észak-Európa legnagyobb bevásárlóközpontjának átadása

Forrás: turizmus.com

 2024. április 24. 07:33

A hamburgi Hafencityben található Überseequartier Észak-Európa legnagyobb bevásárló- és szórakoztató központja lesz. A 1,5 milliárd euróba kerülő projekt megnyitóját eredetileg másfél évvel ezelőttre tervezték, és a halasztás után idén április 25-én kellett volna megtartani.

Az április 25-re tervezett megnyitást azonban ismét elhalasztották vízkár miatt augusztusra. Közlemények alapján az építkezésen a központi műszaki rendszer területén a pince egy részén helyenként talajvíz szivárgott be, ami miatt rövid távon nem lehet üzembe helyezni.

A Westfield Hamburg Überseequartierben összesen 40 vendéglátóipari projektet terveznek. Az Accor egy új szállodakombinációt is tervez, amely a Pullman, a Novotel és az ibis Styles szállodákat foglalja magába, összesen 830 szobával. Öt szálloda több mint 1000 szobát kínál majd különböző koncepciókkal és kategóriákkal.

A Westfield Hamburg Überseequartier látványterve

Fotó: Westfield Hamburg Überseequartier Facebook-oldala

A 14 hektáros városi tér így nemcsak egy újabb városi negyeddel bővíti a HafenCityt, hanem a Hamburgban és azon túl is egyedülálló módon úttörő eredményt hoz létre az integrált használati módok keveredése terén – ismerteti a foodservice.de cikkét a VIMOSZ hírlevele.