Emelkednek a szállásárak Budapesten a Sziget fesztivál ideje alatt

Forrás: MTI

 2015. július 30. 18:56

Mintegy 15 százalékkal emelkednek a szállásárak Budapesten a Sziget fesztivál ideje alatt, augusztus első hetében a szállásárak átlagosan 27 879 forint körül alakulnak, a fesztivál idejére - augusztus második hetére - azonban elérhetik a 31 830 forintot is a trivago.hu adatai szerint.

Akárcsak a nemrég véget ért Forma-1-es hétvégén a közelgő Sziget fesztivál ideje alatt is a három- és négycsillagos szállások a legnépszerűbbek: a négycsillagos hoteleket a külföldiek 52 százaléka, a magyaroknak pedig 43 százaléka keresi, a magyarok körében 45 százalékos aránnyal azonban a háromcsillagos szállások a kedveltebbek - derül ki a szálláskereső weboldal felméréséből.

A budapesti ötcsillagos szállodák iránt a magyarok mindössze 5-7, a külföldi vendégek 10-17 százaléka érdeklődik - tették hozzá.
A trivago.hu-n történt szálláskeresések alapján a szlovákok, horvátok, lengyelek, finnek, csehek kattintottak a legnagyobb számban a Sziget Fesztivál idején kivehető szállásokra, de nagy volt az érdeklődés a németek, az osztrákok, a belgák és a szerbek részéről is.