Luxus wellness- és relaxációs központ nyílt Pöstyénben

Forrás: turizmus.com

 2019. október 28. 12:27

Európa legnagyobb gyógyfürdő-üzemeltetője, az Ensana vadonatúj luxus-, wellness- és relaxációs központot nyitott az ötcsillagos Thermia Palace Ensana Health Spa szállodájában a szlovákiai Pöstyén fürdőszigetén.

 

A közel 1200 négyzetméteres területű fejlesztéshez egész évben használható beltéri és szabadtéri úszómedencék, „élményzuhanyozók”, tepidárium, nagy pezsgőfürdő, infravörös finn szauna és gőzfürdő tartozik. A medencéket a gyógyhatású helyi termálvízzel töltik fel és hevített csempék segítségével gyengéden melegítik.

Az új wellness- és relaxációs központ közvetlenül kapcsolódik a történelmi Irma Fürdőhöz, így a vendégek könnyedén összekapcsolhatják a pihenést, kikapcsolódást és a természetes gyógykezeléseket – tájékoztatott az Ensana Hotels.

A Thermia Palace Ensana Health Spa egyik wellnessmedencéje

Fotó: Ensana Hotels

Az 1912-ben épült Irma Gyógyfürdő csodálatos termálmedencével – az úgynevezett Tükör-medencével –, valamint egy egyedülálló iszapmedencével rendelkezik, mindkettőt 39 C-fokra melegítik és híresek arról, hogy enyhítik az izomfájdalmat és -feszültséget.

A szálloda vendégei több mint 60 különféle gyógykezelést vehetnek igénybe az Irma Fürdőben. A legnépszerűbbek közé tartoznak a híres pöstyéni iszapot felhasználó kezelések, amelynek fizikai, kémiai és biológiai gyógyító tulajdonságait az egész Európai Unióban tanúsítvány igazolja.

Pöstyén egyedülálló fürdőszigete madártávlatból

Fotó: Ensana Hotels

Andreas Schuster, a pöstyéni Ensana Health Spa Hotel vezérigazgatója elmondta: „Lenyűgöző új wellness- és relaxációs központunk modern és tágas kialakítású, stílusában kiegészíti a szálloda szecessziós jellemzőit. A központ épületéből, ahová kizárólag vendégeink léphetnek be, tökéletes kilátás nyílik csodálatos kertjeinkre, amelyet vízirózsás tavak és sétálgató pávák díszítenek.”

Az új fejlesztés, amelynek megvalósítása több mint 4 millió euróba került, jelentős beruházás az Európa-szerte 26 gyógyfürdő-szállodát üzemeltető Ensana-csoport számára.

A wellness- és relaxációs központ fölött további hat szállodai szoba és lakosztály is épült, amelyek mindegyikéhez tágas terasz tartozik, kilátással a szálloda kertjeire.

Az Irma Gyógyfürdő termálmedencéje

Fotó: Ensana Hotels

A Thermia Palace Ensana Health Spa Hotel az Ensana-portfolió egyik „koronaékszere”. A 118 szobával, gyönyörű étteremmel, kávézóval és konferenciatermekkel rendelkező épület az első ötcsillagos szálloda volt Szlovákiában. A meleg és a gyógyhatású ásványvízforrásairól és iszapjáról híres pöstyéni fürdőszigeten található terület hosszú évtizedek óta vonzza a gyógyulni, felfrissülni vágyó vendégeket, köztük királyokat, sejkeket és maharadzsákat.

A fürdő egykori híres vendégei között szerepelt Ferdinánd bolgár cár, Selma Lagerlöf Nobel-díjas író, valamint Alphons Mucha festő, aki hálából lánya gyógyulásáért a szállodának ajándékozta egyik festményét. A kép ma is a szálloda Grand Restaurant éttermében van kifüggesztve.